Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Λ. Μήτρακας: "Σε ένα σύλλογο σαν το ΝΟΠ, έχεις μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχεις"

Λ. Μήτρακας: "Σε ένα σύλλογο σαν το...

Τόνισε ο προπονητής της πατρινής ομάδας

Ο προπονητής του ΝΟΠ Λευτέρης Μήτρακας είναι πρώην πρωταθλητής κολύμβησης με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Επίσης έχει κάνει πετυχημένα περάσματα ως προπονητής από τον Άρη, τα Αστερία και τον Νηρέα Βέροιας.

Έχει οδηγήσει ως προπονητής τη Δέσποινα Μαρκαντέ σε δύο Πανελλήνια ρεκόρ και σήμερα έχει τη θέση του αρχιπροπονητή στο Ναυταθλητικό Όμιλο Πατρών. Σε έναν σύλλογο που το σκουφάκι είναι βαρύ και χωρίς να βραχεί.

Αυτό που μας κίνησε την περιέργεια είναι πως σε μικρή σχετικά ηλικία (35), βρίσκεται σε μια τέτοια θέση και μάλιστα σε έναν σύλλογο με παράδοση στην παραγωγή ταλαντούχων κολυμβητών, με τελευταίες τις Δράκου και Βούρνα (Ολυμπιακοί Αγώνες 2016), αλλά και πολλούς άλλους.

Ωστόσο, αυτό δεν έδειξε να τον πτοεί σε καμία περίπτωση, υποστηρίζοντας, «ίσα- ίσα σε συλλόγους με τέτοια δυναμική και ιστορία, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχεις».

Το κίνητρο, είναι κάτι στο οποίο ο ίδιος δίνει μεγάλη έμφαση. Χρησιμοποίησε ξανά αυτή τη λέξη όταν αναφερθήκαμε στην κατάσταση που εκείνος παρέλαβε τον Ν.Ο.Π και στο τι επικεντρώθηκε να αλλάξει.

«Ο Ν.Ο.Π είχε και έχει πολύ καλό δυναμικό, το μόνο πρόβλημα που εγώ διέκρινα, ήταν μια σχετική χαλαρότητα από πλευράς αθλητών.

Αυτό ήθελα να το αλλάξω και νομίζω πως τα καταφέρνω, προσπαθώ να τους δίνω κίνητρα και να τους περάσω την νοοτροπία του πρωταθλητισμού».

Προς το τέλος της συνομιλίας μας, του ζητήσαμε να μας πει την άποψη του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαρχιακοί σύλλογοι απέναντι σε αυτούς της Αθήνας, που δεν είναι άλλο από την τεράστια εκροή ταλέντων.

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό, άλλωστε είναι τακτική του συλλόγου μας να βοηθάμε τα παιδιά, απ΄ το να μπουν στο πανεπιστήμιο κερδίζοντας κάποια μόρια, μέχρι και να εξασφαλίσουν κάποια χρηματική απολαβή από την ενασχόληση τους με την κολύμβηση.

Νομίζω πως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, είναι να δυναμώσουμε τους συλλόγους μας για να δίνουμε και από την πλευρά μας κάποιες παροχές».

Τέλος, του ζητήσαμε να μας δώσει το όνομα ενός αθλητή που έχει ξεχωρίσει, αυτούς τους 4 μήνες στο Ν.Ο.Π, για να απαντήσει αρχικά μονολεκτικά:

«Η Κυριακοπούλου» και να συμπληρώσει, «είναι καλή αθλήτρια, κολυμπάει πρόσθιο και πιστεύω πως μπορεί να διακριθεί. Όμως δεν είναι μόνο η Κυριακοπούλου, υπάρχουν πολλοί καλοί κολυμβητές στην ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολύμβηση: Καλές επιδόσεις για το ΝΟΠ στην Τρίπολη

Πηγή: pisina.net

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports