Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στις 23 Ιανουαρίου 2017

H Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας κόβει την...

Ο 2ος κύκλος προβολών ξεκίνησε επιτυχημένα με Ι. Ιπέρ και έπεται Ζανγκ Γιμού

Με το Γαλλικό φιλμ «Το Μέλλον» με μία όπως πάντα εξαιρετική Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία τιμήθηκε πριν λίγες μέρες με την Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας για το φιλμ «Elle», ξεκίνησε ο 2ος κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας το βράδυ της Δευτέρας 16/1/2017.

Το συγκεκριμένο φιλμ χωρίς να είναι κάτι το συγκλονιστικό, εν τούτοις πέρναγε στον θεατή πολλά μηνύματα και θέματα για το «άδηλο» μέλλον όλων μας. Επίκεντρο μία μεσήλικη γυναίκα, φτασμένη επαγγελματικά που βλέπει τον ωραίο, κατασταλαγμένο κόσμο της να καταρρέει ξαφνικά και την ίδια να πρέπει να προχωρήσει τη ζωή της στο…μέλλον. Ο άνδρας της την απατά με αποτέλεσμα η Ναταλί (η ηρωίδα της Ιπέρ) ν’ αποφασίσει να χωρίσουν μετά από 25 χρόνια και 2 παιδιά, η μητέρα της μετά από ολιγοήμερη παραμονή σε γηροκομείο πεθαίνει, ο εκδοτικός της οίκος της αναγγέλλει πως δεν θα συνεχίσει την έκδοση των βιβλίων της ενώ συνάμα η Ναταλί γίνεται γιαγιά και νιώθει μετά από όλα αυτά ξαφνικά περίεργα ελεύθερη.

Το φιλμ όπως είδαμε, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη κορύφωση, ωστόσο είχε στιγμές που χάρη και στην φυσικότατη και εκλεπτυσμένη ερμηνεία της Ιπέρ, σε έκανε σε σκεφτείς και να προβληματιστείς.

Καλή αρχή λοιπόν για τον 2ο φετινό κύκλο της Λέσχης, οι σινεφίλ όπως πάντα ανταποκρίθηκαν ενώ την προσεχή Δευτέρα 23/1 την σκυτάλη θα πάρει το φιλμ του Ζανγκ Γιμού «Η μεγάλη επιστροφή» με την Γκονγκ Λι, διάρκειας 108 λεπτών. Πρόκειται για δράμα εποχής με πολιτικό υπόβαθρο που απέσπασε διακρίσεις σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Ακόμα όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης Ελένη Δάσιου, τη Δευτέρα 23/1/2017, και τις ώρες 19.45-20.15 και 22.00-22.30, μεταξύ δηλαδή των προβολών του φιλμ «Η Μεγάλη επιστροφή», θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο φουαγιέ του Odeon/Ster στη Βέσο Μάρε. Θα υπάρχουν 2 νομίσματα και 2 τυχεροί.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture