Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ – έκπληξη που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, «Δολοφονικά αμαξίδια» σύντομα στις ελληνικές αίθουσες

Το φιλμ – έκπληξη που κέρδισε τον Χρυσό ...

Σε διανομή της εταιρία Filmcenter Τριανόν

H εξαιρετική όπως λέγεται, ταινία "Δολοφονικά αμαξίδια" του Ούγγρου Ατίλα Τιλ που απέσπασε το μεγαλύτερο βραβείο του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, τον Χρυσό Αλέξανδρο (το Φεστιβάλ έληξε την περασμένη Κυριακή 13/11) θα διανεμηθεί σύντομα στους κινηματογράφους από την εταιρία Filmcenter Τριανόν.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η εταιρία διανομής Filmcenter Τριανόν πρόσθεσε στους τίτλους της την πολυβραβευμένη ταινία του Ατίλα Τιλ «Δολοφονικά αμαξίδια». Στο συγκεκριμένο φιλμ του Ούγγρου τηλεοπτικού σταρ απονεμήθηκε, επίσης, το Βραβείο καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας που δόθηκε στους: Ζόλταν Φένιβεσι, Σάβολτς Τούροτσι και Άνταμ Φέκετε για τις ερμηνείες τους στην ταινία.

Πρόσφατα, η ταινία κέρδισε και το Βραβείο Roger Ebert στο Φεστιβάλ του Σικάγο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017. Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Μαφία. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία είναι θολά στην ταινία του Ατίλα Τιλ, στην οποία πρωταγωνιστούν όχι επαγγελματίες ηθοποιοί, αλλά άνθρωποι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι, όπως αναφέρει το in.gr.

«Δολοφονικά αμαξίδια/Kills on wheels», Ουγγρική παραγωγή 2016 – διάρκεια 105 λεπτά.

Πρόκειται για μία ουσιαστική κωμωδία δράσης για μια συμμορία δολοφόνων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια. Ένα 20χρονο αγόρι, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο καροτσάκι, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα.

Ο Ατίλα Τιλ έχει γεννηθεί το 1971 στη Βουδαπέστη. Αποφοίτησε από το τμήμα Intermedia του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών. Οι μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες που σκηνοθέτησε στο παρελθόν προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ. Εργάζεται επίσης, στην τηλεόραση κι είναι μία από τις πιο σημαντικές τηλεοπτικές προσωπικότητες της χώρας του.

Η ταινία όπως προείπαμε, αναμένεται σύντομα στους κινηματογράφους από την Filmcenter ΤΡΙΑΝΟΝ και πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture