Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΘΕΑΤΡΟ ACT: ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ "ΤΟ ΠΑΛΤΟ" ΤΟΥ ΓΚΟΓΚΟΛ-ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ACT: ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ "ΤΟ ΠΑ...

Ο άνθρωπος συνθλίβεται από κρατικούς μηχανισμούς

Μετά ένα πάρα πολύ επιτυχημένο πρώτο διήμερο που γοήτευσε όλους όσους το είδαν, το "Παλτό" του Νικολάι Γκόγκολ, επιστρέφει απόψε και αυριο στις 21.30 στο θέατρο act για δύο ακόμα παραστάσεις. Πρωταγωνιστεί ο Παλαιολόγος Χαλίδας, ενώ παίζει ζωντανά βιολί στην παράσταση η Χαρά Σιώλου. Το thebest.gr συνάντησε το σκηνοθέτη της παράστασης Θοδωρή Γκόγκο που αναφέρθηκε στην παράσταση και τη σχέση της θεατρικής Πάτρας με τα Γιάννενα.

Κύριε Γκόγκο βρίσκεστε στην Πάτρα και στο θέατρο act με την παράσταση "Το Παλτό" του Νικολάι Γκόγκολ για δύο διήμερα. Ποια είναι η σχέση σας με την Πάτρα και το κοινό της;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η παράσταση μας , ‘Το παλτό’ του Νικολάι Γκόγκολ , παρουσιάζεται στην Πάτρα και στο θέατρο Act. Έχω βρεθεί στην Πάτρα αρκετές φορές αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια σημαντική σχέση συνεργασίας με το θέατρο Act και τον Τηλέμαχο Τσαρδάκα. Παραστάσεις δικές μας από τα Γιάννενα παρουσιάζονται στην Πάτρα και αντίστοιχα παραστάσεις από το Act ταξιδεύουν στα Γιάννενα στη δική μας στέγη. Πρόκειται για μια σχέση ‘θεατρική’!

Πείτε μας μερικά λόγια για την παράσταση που θα παρουσιάσετε. Που πρωτοπαρουσιάστηκε; Πώς θα την χαρακτηρίζατε; Ποια είναι τα μηνύματα που θα θέλατε να πάρει μαζί του ο θεατής;

‘Το Παλτό’ του Νικολάι Γκόγκολ ανέβηκε το Μάιο του 2016 στο θέατρο Πολυθέαμα στα Ιωάννινα. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ, ενός συγγραφέα που θεωρείται ο πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού. Φτιάχτηκε με τα αυθεντικά υλικά του γκροτέσκο σε συνδυασμό με μια σύγχρονη ματιά αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονικότητα του έργου. Ο θεατής καλείται να αντικρίσει μπροστά στα μάτια του, το δίχως άλλο, το σύγχρονο άνθρωπο που συνθλίβεται από τους κρατικούς μηχανισμούς. Ο Γκόγκολ ήταν ο πρώτος που είδε τον απλό άνθρωπο ως μυθιστορηματικό ήρωα και οι πνευματικές του αναζητήσεις συνεχίστηκαν κι αυτές αργότερα σε υψηλότερο επίπεδο από τον Τολστόι και τον Ντοστογιέφσκι.

Τι είναι αυτό που επιθυμείτε να αναδείξετε μέσα από τις θεατρικές σας δουλειές;

Η επιλογή των έργων γίνεται με βάση τις ανάγκες κάθε εποχής. Και με τον όρο ανάγκες εννοούμε τις εκάστοτε κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις που επικρατούν και διαμορφώνουν το κλίμα και τη διάθεση του κόσμου. Πάντα επιλέγουμε έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου αλλά ακόμα και αν επιλέξουμε κάτι από το κλασικό ρεπερτόριο φροντίζουμε να το φέρουμε στα μέτρα της σύγχρονης πραγματικότητας επικαιροποιώντας το.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture