Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από την συναυλία- αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από την συναυλί...

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

Μουσικές έτσι όπως τις εμπνεύστηκε ένα ξεχωριστός δημιουργός, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας, εικόνες και μνήμες βγαλμένες από το χθες, οι οποίες «ακουμπάνε» στο… σήμερα,  πλημμύρισαν το βράδυ του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου, το χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, υπό το φως των κεριών, ολοκλήρωσε το κύκλο των φετινών εκδηλώσεων του, με μια συναυλία  αφιέρωμα  – με τίτλο «Να ονειρεύομαι..». - στον σπουδαίο συνθέτη Δημήτρη Λάγιο.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης" απέτισε έναν μικρό φόρο τιμής στην πολύπτυχη μουσική κληρονομιά του Δημήτρη Λάγιου, ενός συνθέτη που παρότι έφυγε πρόωρα από τη ζωή, πριν από 25 χρόνια, πρόλαβε ν' αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στα σύγχρονα ελληνικά μουσικά δρώμενα.

Η συναυλία περιέλαβε πολλές από τις εκφάνσεις της συνθετικής πορείας του Δημήτρη Λάγιου, από την πρώιμη επιρροή της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής και την ορχηστρική μουσική μέχρι τη μελοποίηση, με το ιδιαίτερο ύφος του, ποιητών όπως ο Ελύτης και ο Καρυωτάκης.

Την ξεχωριστή αυτή συνάντηση μνήμης και δημιουργίας τίμησαν με τη συνεπή παρουσία τους ο Δώρος Δημοσθένους, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή και η  κόρη του συνθέτη, Υακίνθη Λάγιου.

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή της Μικτής Χορωδίας της Πολυφωνικής καθώς και των διακεκριμένων μουσικών Νίκου Τουλιάτου, Δημήτρη Παπαγγελίδη, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Μαριλίζας Παπαδούρη, Γιάννη Αναστασάκη, Χάρη Πεγιάζη.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των χορευτριών - χορογράφων Κάλλιας Θεοδοσιάδη και Έλενας Βακάλη.  Την συναυλία διηύθυνε ο  μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης. Την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» είχε η Βάγια Ζεπάτου.

Ξεχωριστή ήταν η προσφορά από την Πέγκυ Λάγιου στη διοργάνωση της συναυλίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture