Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίτιμος Διδάκτωρ της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύτηκε ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Επίτιμος Διδάκτωρ της σχολής Θετικών Επι...

Την περασμένη Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Παρουσία ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, ανάμεσα του, ήσαν μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό αλλά και πολίτες της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, η Τελετή Αναγόρευσης του Ακαδημαϊκού, Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστου Ζερεφού, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Φυσικής.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Ανδρέας Καζαντζίδης ενώ ο κ. Ζερεφός παρέθεσε ομιλία με θέμα: «Η πρόσληψη των ποικίλων εκφάνσεων των πλανητικών μεταβολών από τον άνθρωπο». Ξεκινώντας από τον προϊστορικό άνθρωπο, παρουσίασε φυσικά φαινόμενα και κλιματολογικές αλλαγές όπως «απεικονίζονται» στις περιπέτειες του Οδυσσέα, στην αρχιτεκτονική πολιτισμών της Μεσογείου, στην αρχαία ελληνική γραμματεία, στον Μεσαίωνα, σε λογοτεχνικά κείμενα αλλά και έργα τέχνης, καταλήγοντας στη σύγχρονη εποχή και στα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Ο τιμώμενος ολοκλήρωσε την ομιλία του με πρωτότυπο τρόπο, παρουσιάζοντας τους χειμώνες όπως αυτοί αποδίδονται σε κλασικά έργα της μουσικής των Vivaldi, Haydn, Tchaikovsky και Piazzolla.

Την περγαμηνή επέδωσε στον τιμώμενο κ. Ζερεφό η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Περισσότερα για την τελετή στη διεύθυνση

http://www.upatras.gr/el/node/5965

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις