Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κυκλοφόρησε το λεύκωμα για την 50χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών

Κυκλοφόρησε το λεύκωμα για την 50χρονη ι...

Συγγραφέας του λευκώματος είναι ο καθηγητής Σήφης Μπουζάκης

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το επετειακό λεύκωμα για την 50χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών, μία φροντισμένη έκδοση που τιτλοφορείται «Πανεπιστήμιο Πατρών 1964-2014: 50 χρόνια μετά - μια συνοπτική ιστορία», με συγγραφέα τον ομότιμο καθηγητή Σήφη Μπουζάκη, ειδικό σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Στο λεύκωμα αυτό παρουσιάζεται, με πλήθος ιστορικών τεκμηρίων (θεσμικά κείμενα, μαρτυρίες, φωτογραφίες κ.α.), η πενηντάχρονη ιστορία του ανωτάτου πανεπιστημιακού ιδρύματος της Αχαικής πρωτεύουσας, με αναφορά στις Διοικήσεις, τις Σχολές, τα Τμήματα, τους διδάσκοντες-διδασκόμενους, τις κτιριακές υποδομές, τις κεντρικές μονάδες του Ιδρύματος (βιβλιοθήκη, συνεδριακό κέντρο, μουσεία κ.λπ.), τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στο τέλος του λευκώματος παρατίθεται παράρτημα με πίνακες για τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου, την ανθρωπογεωγραφία του, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και τους δωρητές. Το λεύκωμα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Π. Κούλης», χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών ενώ ο συγγραφέας κ. Μπουζάκης εργάστηκε αφιλοκερδώς, παραχωρώντας τα συγγραφικά του δικαιώματα στο πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture