Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο πολιτιστικός οργανισμός της Πάτρας παρουσιάζει τη διάσημη κινεζική ομάδα China Anhui Art Troupe

Ο πολιτιστικός οργανισμός της Πάτρας παρ...

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Πατρινό Καρναβάλι», σε  συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το πατρινό καρναβάλι 2016 παρουσιάζουν τη διάσημη κινεζική ομάδα China Anhui Art Troupe.

Πρόκειται για μια παράσταση η οποία περιλαμβάνει χορό, ζωντανή μουσική , τραγούδια, και χρώμα,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ένα από τα πιο φημισμένα καλλιτεχνικά συγκροτήματα της Κίνας, το «China Anhui Art Troupe», επισκέπτεται την Ελλάδα με την Πάτρα να είναι ένας από τους λίγους σταθμούς της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος«Ανχουί» (China Anhui Art Troupe) είναι ένα από τα διασημότερα σύνολα παραστατικών τεχνών της Κίνας και έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες. Μέσα από τα προγράμματα των παραστάσεών του ανά τον κόσμο, το «China Anhui Art Troupe» αναδεικνύει τη μακραίωνη παράδοση της Κίνας –και συγκεκριμένα της Επαρχίας Ανχουί– σε ποικίλες μορφές τέχνης, όπως ο χορός, τα ακροβατικά, η μουσική και το τραγούδι.

Στην Επαρχία «Ανχουί», από την οποία προέρχονται περισσότερες από 100 καλλιτεχνικές ομάδες, γεννήθηκαν δύο από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του κινεζικού πολιτισμού: το παραδοσιακό «ανατολικό μπαλέτο» (Εastern Βallet), ένας ιδιαίτερα δημοφιλής χορός της Κίνας, με άνθη και τύμπανα και η Όπερα Χουανγκμέι (Huangmei), ένα από τα πέντε διασημότερα είδη μουσικοχορευτικού θεάτρου, η οποία διαφέρει ωστόσο από την Όπερα του Πεκίνου.

Όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση του «China Anhui Art Troupe» στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν κινέζους καλλιτέχνες σε αυθεντικές χορογραφίες του «ανατολικού μπαλέτου» αλλά και σε αποσπάσματα έργων της Όπερας Xουανγκμέι (Huangmei).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture