Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προσπάθεια κατασκευής ανοιχτού θεάτρου ξεκινά στο Αγρίνιο με πρωτοβουλία ομάδας πολιτών

Προσπάθεια κατασκευής ανοιχτού θεάτρου ξ...

Θετικά αντιμετωπίζει την πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Αγρινίου

Την προσπάθεια ανέγερσης ενός ανοιχτού θεάτρου (στα πρότυπα ενός αρχαίου αμφιθεάτρου) περίπου 2.500 θέσεων, κοντά στην πόλη του Αγρινίου, έχει ξεκινήσει μία ομάδα πολιτών, εκπρόσωποι της οποίας μάλιστα συναντήθηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2016 το πρωί με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις ενέργειές τους προς την υλοποίηση του εγχειρήματος, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο τον κ. Παπαναστασίου.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του sinidisi.gr, σκοπός των συγκεκριμένων πολιτών είναι μέσα από εθελοντική δουλειά και προσφορές να κατασκευαστεί το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, το οποίο πρωτίστως θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης που ασχολούνται με το θέατρο, την μουσική, τον χορό κ.α., αλλά και στον Δήμο ενώ παράλληλα μέσω του καινούριου αυτού θεάτρου, θα δοθεί ένα «βήμα» για την ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και την καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους με βάση την τέχνη!

«Η ανέγερση, στηρίζεται στην ιδιωτική συλλογική πρωτοβουλία και στην εθελοντική προσφορά των κατοίκων του Αγρινίου και φίλων του Ανοιχτού Θεάτρου, για να μείνει πολιτιστική κληρονομιά σε όλους τους Αγρινιώτες, αλλά και στις επόμενες γενιές» ανέφεραν στο sinidisi.gr, δύο από τα μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου που έχει συσταθεί, οι Λάζαρος Τσόλκας και Μιλτιάδης Σταματιάδης.

Το καταστατικό του Συλλόγου Ανοιχτού Θεάτρου και φίλων του όλου εγχειρήματος έχει ήδη κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αγρινίου και μόλις εγκριθεί θα προκηρυχθούν εκλογές, για να εκλεγεί το μόνιμο συμβούλιο που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας και κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου στο Αγρίνιο.

Σκοπός του σωματείου, σύμφωνα με τους κ.κ. Τσόλκα και Σταματιάδη, είναι η «ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής του Αγρινίου καθώς και η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού των καλλιτεχνών, που σχετίζονται με όλες τις ειδικότητες του θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, σκηνογράφοι κ.α.) καθώς και η δημιουργία θεατρικού τμήματος!

*Πάντως η πρωτοβουλία των πολιτών του Αγρινίου είναι αξιέπαινη και ίσως θα πρέπει να δώσει το παράδειγμα και στους Πατρινούς μιας και η Αχαική πρωτεύουσα εκτός από το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, δεν διαθέτει μεγάλο ανοιχτό υπαίθριο θέατρο.

Πηγή - sinidisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture