Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Ένιο Μορικόνε συνεργάστηκε με τον Ταραντίνο και ξανάγραψε μουσική για γουέστερν μετά από δεκαετίες

Ο Ένιο Μορικόνε συνεργάστηκε με τον Ταρα...

Η ταινία "Οι Μισητοί 8" βγαίνει στις 7 Ιανουαρίου 2016 στην Ελλάδα

Ο Ένιο Μορικόνε στα 87 του χρόνια σήμερα, είναι ένας σημαντικός Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας, ο οποίος έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές καθώς και σύγχρονα έργα κλασικής μουσικήw, όπως αναφέρει η Wikipedia.

Από τις θρυλικές του μουσικές που έμειναν στην ιστορία ήταν αυτή για την ταινία σπαγγέτι γουέστερν «Ο Καλός, ο κακός και ο Άσχημος» του Σέρτζιο Λεόνε με τον Κλιντ Ίστγουντ, εν έτει 1966.

Το τρομερό παιδί του ανεξάρτητου Αμερικάνικου κινηματογράφου Κουέντιν Ταραντίνο έπεισε τον Ένιο Μορικόνε να ξαναγράψει μετά από πολλά χρόνια μουσική – soundtrack για ταινία γουέστερν. Ο λόγος φυσικά για την 8η ταινία του 52χρονου Ταραντίνο «The Hateful Eight – Oι Μισητοί 8» που βγαίνει στις Αμερικάνικες αίθουσες ανήμερα τα Χριστούγεννα και στις 7 Ιανουαρίου 2016 στην Ελλάδα (αναμένεται και στην Πάτρα) σε διανομή της Odeon.

Για να σηματοδοτήσουν λοιπόν την έναρξη μιας συνεργασίας που περιμέναμε χρόνια, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Odeon, ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής, συνθέτης, μαέστρος, ενορχηστρωτής και «αυτοκράτορας» της κινηματογραφικής μουσικής Ένιο Μορικόνε, συναντά τον Κουέντιν Ταραντίνο, έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς του αμερικανικού κινηματογράφου, δίνοντάς μας μια αρχική γεύση από το συναρπαστικό μουσικό σύμπαν της πρώτης καλλιτεχνικής τους σύμπραξης - της 8ης ταινίας του κ. Ταραντίνο (Pulp Fiction, Kill Bill), με τίτλο «Οι Μισητοί Οκτώ».

Ενώ ο Ταραντίνο έχει χρησιμοποιήσει μουσική του Μορικόνε στις πέντε προηγούμενες ταινίες του, κατατάσσοντας τον εαυτό του ανάμεσα στους πιο σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του Ιταλού μουσικού δημιουργού, η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ιστορικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί την πρώτη φορά στην Ιστορία που ο διάσημος συνθέτης γράφει μουσική αποκλειστικά, κομμένη και ραμμένη, σε ταινία του Ταραντίνο. Μάλιστα είναι και η πρώτη φορά που ο Μορικόνε συνθέτει μουσική για ταινία γουέστερν, μετά την εποχή του «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» και του «Κάποτε στη Δύση» πάλι του Σέρτζιο Λεόνε, σαράντα έξι χρόνια πριν.

Στο καστ της ταινίας "Οι Μισητοί 8" (έχει λάβει 3 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες - Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Καλύτερου Σεναρίου, Κουέντιν Ταραντίνο και Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής -Ένιο Μορικόνε), βρίσκουμε τον Κερτ Ράσελ, τον Μπρους Ντερν, την Τζένιφερ Τζέισον Λι που ακούγεται και ως πιθανή υποψήφια στα Όσκαρ και τον Σάμιουελ Τζάκσον.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture