Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To “Game of Thrones” και ο Τζον Χαμ του “Mad Men” μεταξύ των θριαμβευτών της 67ης απονομής των Βραβείων Emmy

 To “Game of Thrones” και ο Τζον Χαμ του...

Την απονομή είδαν live και οι Πατρινοί μιας και μεταδόθηκε ζωντανά και στην Ελλάδα από το Fox Life

Τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy είναι αντίστοιχης σημασίας με τα Όσκαρ και τα Γκράμμυ και αφορούν τους επιφανέστερους δημιουργούς και σειρές καθώς και τηλεταινίες και σώου της Αμερικάνικης τηλεόρασης.

Η φετινή απονομή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και μεταδόθηκε ζωντανά και στην Ελλάδα από το κανάλι Fox Life ήταν εντυπωσιακή και επιφύλαξε ορισμένες εκπλήξεις.

Φέτος τα Emmy που πάντα απονέμονται στην αρχή κάθε νέας τηλεοπτικής περιόδου (φθινοπωρινό τηλεοπτικό preview για τη νέα περίοδο 2015-2016 έχει το καινούριο τεύχος του Αμερικάνικου περιοδικού Entertainment Weekly) πραγματοποίησαν την πιο αθόρυβα ριζοσπαστική αλλαγή ίσως και όλης της ιστορίας τους, τον τρόπο με το οποίον ψηφίζει η Ακαδημία Tηλεοπτικών τεχνών για τους νικητές, όπως γράφει το σάιτ flix.gr.

Μέχρι πέρυσι, για τους νικητές στην κάθε κατηγορία ψήφιζαν επίλεκτα πάνελ ψηφοφόρων που περνούσαν από ισχυρό έλεγχο ώστε να είναι βέβαιο πως έχουν δει όλα τα προτεινόμενα επεισόδια. Τα πάνελ ήταν ολιγομελή και κανείς ψηφοφόρος δε μπορούσε να είναι σε πάνω από 4, κάτι που εξηγεί το πώς τα αποτελέσματα κάποιες φορές έμοιαζαν «σχιζοφρενικά» από κατηγορία σε κατηγορία, αλλά και εξηγεί το γιατί οι ολοκληρωτικοί θρίαμβοι ήταν σπάνιοι.

Από φέτος στα βραβεία ψηφίζουν οι πάντες στις κατηγορίες τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το άνοιγμα οδήγησε σε ακόμη πιο αντικειμενικά αποτελέσματα ενώ επέτρεψε στα βραβεία να γυρίσουν μαζικά σελίδα, ανακηρύσσοντας νέους θριαμβευτές και στα δύο πεδία.

Στην κατηγορία του δράματος (outstanding drama series), το θρυλικό πλέον «Game of Thrones» ήρθε να προσθέσει 4 μεγάλα βραβεία στα 8 τεχνικά που είχε ήδη κερδίσει την περασμένη βδομάδα, με το σύνολο των 12 να είναι μακράν η μεγαλύτερη συγκομιδή βραβείων από μία σεζόν στην ιστορία του θεσμού. To ρεκόρ κατείχε το «West Wing» με την 1η του σεζόν, που είχε κερδίσει 9 Emmy πριν από 15 χρόνια.

Στην κατηγορία αυτή ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος (Better Call Saul, Dowton Abbey, Homeland, House of cards, Mad men, Orange is the new black).

Η 5η σεζόν του μπλοκμπάστερ δράματος του καναλιού ΗΒΟ «Game of thrones» κέρδισε την Κυριακή το βράδυ τα βραβεία της Καλύτερης Σειράς, Καλύτερου Σεναρίου, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Πίτερ Ντίνκλατζ, κι όλα αυτά για μια σεζόν που πολλοί θεωρούν ίσως ως την πιο αδύναμη της δημοφιλέστατης σειράς. Το «Game of thrones» είναι μία επική σειρά φαντασίας, γεμάτη δράκους, γίγαντες και παγωμένα ζόμπι αλλά και επικές μάχες και τολμηρές σκηνές.

Να σημειώσουμε πως στην κατηγορία της σκηνοθεσίας, όπου επικράτησε ο Ντέιβιντ Νάτερ του «Game of thrones», συνυποψήφιος του ήταν ο κάτοχος Όσκαρ Στίβεν Σόντερμπεργκ με το «Knick» όπου πρωταγωνιστεί ο Κλάιβ Όουεν.

Στην κατηγορία της καλύτερης Κωμωδίας (outstanding comedy series), το «Veep» κέρδισε όπως αναμενόταν και η πρωταγωνίστρια του Τζούλια Λούις-Ντρέιφους κέρδισε ξανά το Α’ Γυναικείο ενώ ο Τόνι Χέιλ ξανακέρδισε στην κατηγορία του Β’ Αντρικού. Το «Veep» που έχει λάβει φανταστικές κριτικές, φαινόταν εδώ και κάποια χρόνια πως έχει αγαπηθεί από το σώμα ψηφοφόρων της Ακαδημίας.  Αντίπαλοι του «Veep» ήταν οι κωμικές σειρές «Louie», «Modern family», «Parks and Recreation», «Silicon Valley», «Transparent» και το «Unbreakabale Kimmy Schmidt».

Όπως γράφει το flix.gr, η εμμονή που υπήρχε στα Έμμυ με την κατ’επανάληψη βράβευση των ίδιων σειρών και συγκεκριμένα στην κατηγορία της κωμωδίας, του «Modern Family» κρατούσε το «Veep» μακριά από έναν μεγάλο θρίαμβο που ωστόσο συνέβη φέτος.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς και το «Transparent», το οποίο κέρδισε το αναμενόμενο βραβείο του Α’ Ανδρικού ρόλου για τον Τζέφρι Τάμπορ αλλά και της Σκηνοθεσίας για τη Τζιλ Σόλογουεϊ. Αξιοσημείωτες και ιδιαίτερα ευχάριστες επίσης, θεωρούνται ακόμα οι νίκες της Βάιολα Ντέιβις για το «How to Get Away with Murder» (θεωρείτο φαβορί και η ερμηνεία-σίφουνας της Ταράζι Π. Χένσον για το «Empire»), της Eιμι Σούμερ για το «Inside Amy Schumer» (για το Καλύτερο Variety Sketch Series, βραβείο που δίνεται πρώτη φορά) αλλά και της Ούζο Αντούμπα για το «Orange Is the New Black».

Το «Daily Show» πήρε 3 βραβεία (Σειρά, Σκηνοθεσία και Σενάριο στην κατηγορία Variety Talk Series) για την αποχαιρετιστήρια χρονιά του δημοσιογράφου – παρουσιαστή Τζον Στιούαρτ ενώ πολλαπλά βραβεύτηκε και το «Olive Kitteridge» της Λίζα Τσολοντένκο.

Ο γοητευτικός Τζον Χαμ σύρθηκε στην κυριολεξία πάνω στη σκηνή για να δεχθεί το πρώτο του ερμηνευτικό Emmy για το ρόλο του Ντον Ντρέιπερ, που είναι ταυτόχρονα το πρώτο (και τελευταίο) ερμηνευτικό Emmy του σπουδαίου σήριαλ «Mad Men» με τον αέρα της δεκαετίας του ‘60. Για χρόνια ο Χαμ έβλεπε την άμεσα εμβληματική ερμηνεία του να χάνει το ένα βραβείο μετά το άλλο, μέχρι κι ο Τζεφ Ντάνιελς κέρδισε Έμμυ σε αυτό το διάστημα.

Τελικά όμως, σε μια βραδιά όπου τα Emmy άλλαξαν εκκωφαντικά σελίδα στην ιστορία τους στέφοντας παντού νέους κυρίαρχους, φύλαξαν τουλάχιστον μια τελευταία κίνηση ευχαριστίας προς το παρελθόν και τον υπέροχο Τζον Χαμ, όπως αναφέρει το flix.gr.

Αναλυτικά όλα τα βραβεία των φετινών Emmy έχουν ως εξής:

Καλύτερη Δραματική Σειρά: «Game of Thrones»

Καλύτερη Κωμική Σειρά: «Veep»

Καλύτερο Variety Talk Series: «The Daily Show»

Καλύτερο Variety Sketch Series: «Inside Amy Schumer»

Καλύτερο Ριάλιτι: «The Voice»

Καλύτερη Μίνι Σειρά: «Olive Kitteridge»

Δράμα

Α' Γυναικείος Ρόλος: Βάιολα Ντέιβις, «How to Get Away with Murder»

Α' Ανδρικός Ρόλος: Τζον Χαμ, «Mad Men»

Β' Γυναικείος Ρόλος: Ούζο Αντούμπα, «Orange Is the New Black»

Β' Ανδρικός Ρόλος: Πίτερ Ντίνκλατζ, «Game of Thrones»

Σενάριο: «Mother's Mercy», «Game of Thrones»

Σκηνοθεσία: «Mother's Mercy», «Game of Thrones»

Κωμωδία

Α' Ανδρικός Ρόλος: Τζέφρι Τάμπορ, «Transparent»

Α' Γυναικείος Ρόλος: Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, «Veep»

Β' Ανδρικός Ρόλος: Τόνι Χέιλ, «Veep»

B' Γυναικείος Ρόλος: Άλισον Τζάνεϊ, «Mom»

Σενάριο: «Election Night», «Veep»

Σκηνοθεσία: «Best New Girl», «Transparent»

Μίνι Σειρά

A' Γυναικείος Ρόλος: Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, «Olive Kitteridge»

Α' Ανδρικός Ρόλος: Ρίτσαρντ Τζένκινς, «Olive Kitteridge»

B' Γυναικείος Ρόλος: Ρετζίνα Κινγκ, «American Crime»

Β΄Ανδρικός Ρόλος: Μπιλ Μάρεϊ, «Olive Kitteridge»

Σενάριο: «Olive Kitteridge»

Σκηνοθεσία: «Olive Kitteridge».

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

H Βαιόλα Ντέιβις.

H Βαιόλα Ντέιβις.

H Βαιόλα Ντέιβις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture