Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τέχνη και Ζωή: Καλό Σεπτέμβρη!

Τέχνη και Ζωή: Καλό Σεπτέμβρη!
Παπαϊωάννου Γεωργία

Καλό μήνα με έναν πίνακα

Με αφορμή την αλλαγή του μήνα και της εποχής, καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο πλέον βρήκαμε ένα όμορφο φθινοπωρινό πίνακα για τους λάτρεις των τεχνών.

Ο Σεπτέμβρης είναι ανέκαθεν ένας απαιτητικός μήνας, γιατί όλοι είμαστε αποφασισμένοι για την επιστροφή στα δύσκολα με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιστροφή στα σχολεία ας πούμε.

Ωστόσο, είναι ένας μήνας, που μας αναζωογονεί καθώς μας αποσπά από την «αδράνεια»  του καλοκαιριού και συνήθως, μας φέρνει αντιμέτωπους με νέα ερεθίσματα. Για μένα, όπως και για αρκετούς είναι επιπλέον και ένας ρομαντικός μήνας. Εξ ου και ο πίνακας. Η ατμόσφαιρα, τα φύλλα, που πέφτουν, η φύση, που αναγεννάτε, οι βροχές, που σε αναγκάζουν να μείνεις μέσα και να σκεφτείς είναι τροφή σκέψης, δημιουργίας και αναζωογόνησης.

Ο πίνακας είναι ένα έργο του Frederick Childe, ενός ιμπρεσιονιστή ζωγράφου από την Αμερική. Ζει και δρα από το 1859 έως και 1935. Είναι φοβερά παραγωγικός καλλιτέχνης, διότι στην καλλιτεχνική του πορεία δημιουργεί μόλις 3.000 έργα ζωγραφικής με όλα σχεδόν τα υλικά μέσα ακριλικά, λιθογραφίες, λαδομπογιές κ.λ.π.

Συνυπάρχει καλλιτεχνικά με τη Mary Cassatt και το  John Henry Twachtman.

Αγαπούσε τους γάλλους ιμπρεσιονιστές, από τους οποίους εμπνεόταν (Claude Monet, Sisley, Pissarro ). Αποκαλούσε μάλιστα, τον εαυτό του ακραίο ιμπρεσιονιστή.

Τα έργα του εμπεριέχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που καταξίωσαν τους ιμπρεσιονιστές: το εφήμερο, την εντύπωση όπως μαρτυρά το όνομα του κινήματος.

Ο πίνακας, που παραθέτουμε είναι αφιερωμένος στο Σεπτέμβρη λόγω των χρωμάτων του. Είναι λάδι σε καμβά και απεικονίζει μια γυναικεία μορφή μέσα σε ένα τοπίο από πινελιές, ένα χώρο με φως και σκιά και δέντρα με χρωματική παλέτα πορτοκαλοκίτρινη και λίγο πράσινο, χρώματα φθινοπώρου και αναγέννησης και κατ’ επέκταση ζωής.

Καλό Σεπτέμβρη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture