Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ο Μακελάρης της Νορβηγίας" τώρα φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο

"Ο Μακελάρης της Νορβηγίας" τώ...

Θα σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες

Ο  Άντερς Μπρέιβικ, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα 4 χρόνια από το μακελειό που προκάλεσε στις 22 Ιουλίου του 2011, στο νησί Ουτόγια έρχεται και πάλι να προκαλέσει με μια είδηση βόμβα  στις οικογένειες των θυμάτων, τα θύματα που καταφεραν να επιβιώσουν  αλλά και τον κόσμο που συγκλονίστηκε από τα αποτρόπαια εγκλήματα του.

Ο 36χρονος σήμερα ακροδεξιός Μπρέιβικ που ουδέποτε έδειξε να μετανιώνει για το στυγερό του έγκλημα θα έχει τώρα μία θέση στο Πανεπιστήμιο του Όσλο όπου θα σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση λέει το Πανεπιστήμιο

Ο Μπρέιβικ είχε προκαλέσει σάλο το 2013 με το αίτημά του να παρακολουθήσει το τμήμα των Πολιτικών Επιστημών, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημιακού ιδρύματος ο καθένας έχει δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση και ούτε ο δολοφόνος δεν μπορούσε να εξαιρεθεί.

«Πληροί τις προϋποθέσεις για την είσοδό του», «θα γίνει δεκτός επί τη βάσει των κανόνων μας» επεσήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου του Οσλο Όλε Πέτερ Πέτερσον στο Reuters, εξηγώντας ότι οι κρατούμενοι στη Νορβηγία έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν εφόσον οι ακαδημαϊκοί τους βαθμοί είναι αρκετά καλοί.

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο Guardian ο… φοιτητής Μπρέιβικ δε θα έχει επαφή με άλλους σπουδαστές και προσωπικό, ενώ θα παρακολουθεί τα μαθήματα από την απομόνωση

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έγινε γνωστός ως «μακελάρης της Νορβηγίας» είναι ο σχεδιαστής και εκτελεστής της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2011.

Στις 22 Ιουλίου του 2011, τοποθέτησε βομβιστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο έξω από κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, Όσλο.

Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ατόμων. Στη συνέχεια, μετέβη στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, παριστάνοντας τον αστυνομικό, όπου πραγματοποιώντας μια μαζική σφαγή πυροβόλησε μέχρι θανάτου 69 ακόμη άτομα, πριν τελικά συλληφθεί από τις Νορβηγικές αρχές. Τον Αύγουστο του 2012 καταδικάστηκε για μαζικές δολοφονίες και τρομοκρατία.

Ο 36χρονος σήμερα Νορβηγός, κρατείται σε απομόνωση και έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση.

Κατανοώντας τη γενική κατακραυγή για την απόφαση της πολιτείας να του δώσει το δικαίωμα να σσπουδάσει, ο Πέτερσον υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρχει πίστη στο σύστημα: «Ακόμα και αν υπάρχουν ακόμα έντονα συναισθήματα για αυτό, καθηγητές και προσωπικό αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες»

«ο Μπρέιβικ θα μάθει για τη δημοκρατία, την δικαιοσύνη, τον πλουραλισμό και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μειονότητες και τις βασικές αρχές ελευθερίας».

Πηγή:tovima

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις