Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Βρίζω, καταψηφίζω, λοιδωρώ, αλλά ...στηρίζω- Τι δεν κατάλαβες προσκυνημένε;

Βρίζω, καταψηφίζω, λοιδωρώ,  αλλά ...στη...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Αυτά που ζούμε επί των εποχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια λογικής και θεσμικής διακωμώδησης. Είναι τόση δε η σύγχυση, η παρεκτροπή, η άγνοια και η ανευθυνότητα που επιτίθεται στους πολίτες, που δεν μπορείς ούτε καν να την χαρακτηρίσεις, ενώ πλέον ό,τι είναι παράλογο αρχίζει να φαντάζει ως ...λογικό, δημιουργώντας συνθήκες εθισμού στον πολιτικό τσαρλατανισμό, αφομοίωσης της παραδοξότητας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

- Ο πρωθυπουργός μετά από πεντάμηνη περιοδεία στην Ευρώπη χωρίς προτάσεις, αλλά μονο με Βαρουφάκειες  φιλολογικές προσεγγίσεις,  έφερε την πλέον επώδυνη συμφωνία για τον τόπο, λίγο πριν πέσουμε να πνιγούμε απροετοίμαστοι στη  δραχμή. Και αφού την έφερε, κάνοντας μια πολιτική κυβίσθηση που άφησε εποχή,  την χαρακτηρίζει εκβιασμό και λέει ότι δεν την πιστεύει. Και καθώς δεν την πιστεύει, καλεί τους 300 να την ψηφίσουν για να την εφαρμόσει μαζί με όσους δικούς του επίσης δεν την πιστεύουν.

-Και ενώ χθες τον περίμεναν στην Βουλή στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της νεώτερης ιστορίας της, αυτός ανακοίνωσε εκ του μακρόθεν ότι δεν θα έρθει να παραστεί! Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι δεν θα έρθει και ο Μεϊμαράκης είπε να μην τοποθετηθεί ούτε αυτός, τσακ μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα εμφανίστηκε ο νυμφίος για να πει ότι εκβιάζεται και  να επιτεθεί στην αντιπολίτευση από την οποία ωστόσο περιμένει να περάσει τα νομοσχέδια τα οποία ο ίδιος έφερε στη Βουλή αλλά  δεν μπορεί να τα περάσει από  το κόμμα του.

- Η Πρόεδρος της Βουλής, διαφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης καθώς τις θεωρεί πραξικόπημα και θεωρεί σωστό να κάνει η ίδια πραξικόπημα και να μπλοκάρει το νομοσχέδιο κηρύσσοντας εκρόθεσμη την συνεδρίαση της Βουλής! Βάζει το θέμα σε ψηφοφορία πρώτα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και παίρνει και  ψήφους της  «πρώτη φορά με την αριστερά» Χρυσής Αυγής. Ακολούθως  βάζει το θέμα στην Ολομέλεια και παίρνει δύο ψήφους, αυτή τη φορά ούτε καν της Χρυσής Αυγής, μόνο του...Λαφαζάνη. Και μετά ξανακαταγγέλλει πραξικόπημα και ισχυρίζεται  ότι ο Πρωθυπουργός αυτοκτονεί πολιτικά και λέει και ότι ζούμε την πιο μαύρη μέρα στην ιστορία μας. Αλλά κατά τα άλλα...στηρίζει την κυβέρνηση και λίγες ώρες πριν έδινε και φιλιά στον Τσίπρα.

- Ο σταρ της Αιγίνης, ο άνθρωπος που κατάφερε την μεγαλύτερη διαπραγματευτική καταστροφή, καταψήφισε τα αποτελέσματα των χειρισμών του λέγοντας ότι στηρίζει τον Τσακαλώτο που έπεσε στα...τσακάλια εξαιτίας του. Αξιώνει δε ξανά ρόλο λαϊκού ήρωα.

- Λαφαζάνηδες και λοιποί δραχμολάγνοι, οι οποίοι στα πάνελ όπου παρίσταντο για να βρίσουν δημοσιογράφους που τολμούσαν και  τους ρωτούσαν, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν σκέφτεται η κυβέρνηση τη δραχμή, αφού οργάνωσαν «ντου» στο νομισματοκοπείο, έριξαν κεραυνούς κατά του μνημονίου που έφερε ο Τσίπρας, ψήφισαν όχι και μετά βγαίνοντας έξω από τη Βουλή είπαν ότι στηρίζουν τον πρωθυπουργό και είναι όλοι μια...γροθιά.

- Η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε κατά του Μνημονίου που έφερε ο του ΣΥΡΙΖΑ Πρωθυπουργός. Μπορεί δηλαδή κάλλιστα να τον διαγράψει και να αναλάβει ο.... Λαφαζάνης.

-Οι περισσότεροι του «όχι», λένε «ναι» στην καρέκλα καθώς μετά από 5 μήνες πρόλαβαν και κόλλησαν όπως δεν κόλλησαν άλλοι 20 χρόνια και αυτό το ονομάζουν «δεν ρίχνω εγώ την κυβέρνηση της αριστεράς» η οποία ωστόσο θα είχε πέσει αν δεν την στήριζε η αντιπολίτευση!

- Σύσσωμη η αντιπολίτευση ψηφίζει το μνημόνιο Τσίπρα, το οποίο ο ίδιος απεχθάνεται, όπως και η αντιπολίτευση, η οποία δεν το έφερε, αλλά της το φορτώνουν οι δραχολάγνοι του «όλοι μαζί, δεν έχουμε ρήγμα» και ταυτόχρονα ακούει τον πρωθυπουργό να την υβρίζει με προεκλογικό λεξιλόγιο αν και μετεκλογικώς έχει γίνει μνημονικότερος του μνημονίου.

- Για πρώτη φορά στα χρονικά την πρόταση του Πρωθυπουργού την στηρίζει η αντιπολίτευση και την καταψηφίζει το κόμμα του. Προσέξετε όμως το παράδοξο: Άν  γίνει πρόταση μομφής, όλο αυτό το πολύχρωμο «μωσαϊκο»,θα ψηφίσει «ναι» για την παραμονή της κυβέρνησης καθώς δεν βλέπει που βρίσκεται η ...διαφωνία!!!

Και αυτοί που ψήφισαν «ναι» για να μην πάμε στη δραχμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι θα είναι η καταδίκη της χώρας, στην πρόταση μομφής θα ψηφίσουν σύσσωμοι «όχι».

- Και το πλεον τραγικό. Οι άνθρωποι που έφεραν το μνημόνιο 3 θα κυκλοφορούν στις εκλογικές τους περιφέρειες λέγοντας ότι αυτοί είναι αντιμνημονιακοί και φταίνε πάλι οι άλλοι της αντιπολίτευσης. Αν πάλι δεν υπήρχε η αντιπολίτευση να σώσει τη χώρα από τους «σωτήρες» της, οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα τολμούσαν καν να περάσουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες.

- Οι της αντιπολίτευσης έχουν υποστεί έναν πρωτοφανή εγκλωβισμό, από τον οποίο αν δεν φύγουν  τάχιστα αφήνοντας τον Τσίπρα να διοικήσει με το κόμμα του, θα βρεθούν να φταίνε για όλα, καθώς δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα για αυτή την κυβέρνηση από το να διαστρέψει την κοινή λογική.

Με τούτα και με τ΄άλλα, τι δεν κατάλαβες προσκυνημένε γερμανοτσολιά; Αριστερά είναι, δεν είναι παίξε γέλασε...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις