Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μεγάλη πτώση για τα spread του ελληνικού δεκαετούς

Μεγάλη πτώση για τα spread του ελληνικού δεκαετούς

Βρίσκονται στις 805 μονάδες βάσης από 970 που ήταν στην αρχή της εβδομάδας

Θετικό είναι το κλίμα για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με το spread των 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών να συνεχίζει την πτωτική του πορεία, έχοντας συρρικνωθεί από τα επίπεδα των 970 μονάδων βάσης περίπου που ήταν στις αρχές της εβδομάδας.

Στις 15:32 (ώρα Ελλάδος), η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και του γερμανικού Bund διαμορφωνόταν στις 805,2 μονάδες βάσης. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει κάτω από τις 800 μονάδες βάσης.

Το κλίμα έχει επηρεαστεί θετικά από μια σειρά θετικών δημοσιευμάτων για την ελληνική οικονομία και συστάσεων για αγορά ελληνικών ομολόγων.

Σε σημερινό δημοσίευμά του, το Bloomberg αναφέρει πως τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν την καλύτερη πορεία στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο, εμφανίζοντας κέρδη για τους επενδυτές για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης χρέους.

Εν τω μεταξύ, η Wall Street Journal τονίζει ότι το μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται να αλλάξει τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε κρίση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά