Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε φτάσει στην πτώχευση λίγο πριν πεθάνει ενώ τώρα βγάζει περισσότερα χρήματα

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε φτάσει στην πτώχευσ...

Στις 25 Ιουνίου 2014 συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον θάνατο του

Λουλούδια στον τάφο του θρύλου της ποπ Μάικλ Τζάκσον στο Λος Άντζελες, θα αποθέσουν οι θαυμαστές του με αφορμή την συμπλήρωση των πέντε χρόνων από το θάνατό του, την ώρα που η περιουσία του συνεχώς αυξάνεται.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας ‘Έθνος», ο αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς της ποπ πάλευε για να αποφύγει την πτώχευση όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009. Εκείνη την εποχή έκανε πρόβες για την παγκόσμια περιοδεία του, που ήλπιζε ότι θα του απέφερε αρκετά έσοδα.

Αλλά πέντε χρόνια από τότε, το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον, που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του για λογαριασμό της μητέρας του και των τριών παιδιών του, καταγράφει κέρδη πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο για την επιχειρηματική αυτοκρατορία του τραγουδιστή.

«Ο Μάικλ Τζάκσον βγάζει περισσότερο χρήματα τώρα, πέντε χρόνια μετά το θάνατό του, από όσα έβγαζε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ζακ Γκρίνμπεργκ, συγγραφέας του βιβλίου «Michael Jackson Inc.».

Μετά το θάνατό του, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε το Ίδρυμα Τζάκσον ήταν η δημιουργία της κινηματογραφικής ταινίας «This Is It», που βασιζόταν στις πρόβες από για την τελευταία ανεκπλήρωτη περιοδεία του. Η ταινία απέφερε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Λίγους μήνες μετά το θάνατό του, η Sony και οι δικηγόροι του υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο, αξίας, όπως εικάζεται από τη Wall Street Journal, πάνω από 200 εκατομμυρίων δολαρίων , που προέβλεπε την δημιουργία επτά νέων άλμπουμ τα επόμενα 10 χρόνια.

Το ίδρυμα έκανε επίσης συμφωνίες με το Cirque du Soleil, τόσο για περιοδείες όσο και για μια μόνιμη παράσταση με έδρα το καζίνο Mandalay Bay στο Λας Βέγκας.

Μόνο τον περασμένο μήνα, ο Τζάκσον εμφανίστηκε και πάλι στη σκηνή – ως ολόγραμμα- σε μια παράσταση για τα μουσικά βραβεία Billboard στο Λας Βέγκας.

Ο Τζάκσον, ή μάλλον το ολόγραμμά του, τραγούδησε και χόρεψε το «A Slave to the Rhythm» που ηχογραφήθηκε το 1991 και περιλαμβάνεται στο πρόσφατο άλμπουμ του «Xscape», το δεύτερο δίσκο του από το θάνατό του, μετά το «Michael» το 2010.

Όπως γράφει το σάιτ του «Έθνους», ο Γκρίνμπεργκ δήλωσε πως η οικονομική ανάκαμψη του αποθανόντος αστέρα της ποπ, ήταν άνευ προηγουμένου.

«Αν κοιτάξετε τους αριθμούς, πρόκειται για περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα … κανένας ζωντανός καλλιτέχνης δεν έχει φτάσει ούτε κοντά σε αυτό το ποσό» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ανεξάρτητα από το πού κατοικεί το πνεύμα του βασιλιά της ποπ, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το Michael Jackson, Inc. ζει και είναι καλά» καταλήγει στο βιβλίο του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture