Από σήμερα στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε
Καλοί ηθοποιοί αλλά και μία ταινία Ευρωπαικής προέλευσης και ποιότητας συνθέτουν το «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα» σε σκηνοθεσία του αξιόλογου Δανού δημιουργού Μπιλ Όγκαστ (Πέλε ο κατακτητής) που από σήμερα 3 Οκτωβρίου 2013 αρχίζει να προβάλλεται στην Αθήνα αλλά και στην Πάτρα, στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε.
Στην ταινία που μάλιστα έκανε την πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας παρουσία του Τζέρεμι Άιρονς που ταξίδεψε ειδικά για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μαρτίνα Γκέντεκ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Μπρούνο Γκανζ, Μελανί Λοράν, Τομ Κόρτνεϊ, Λένα Ολιν και ο Κρίστοφερ Λι.
Όπως αναφέρει το σάιτ του «Έθνους» στην κριτική του, «γιατί ένας ευγενής, μεθοδικός, “κουμπωμένος” Γερμανός ακαδημαϊκός, έχοντας διαβάσει το βιβλιαράκι που ξέχασε η επίδοξη αυτόχειρας που μόλις έσωσε, να αποφασίσει παρορμητικά να πάρει το τρένο από τη Βέρνη για τη Λισαβόνα και να αρχίσει να ψάχνει μανιωδώς για τα ίχνη του συγγραφέα του πολιτικο-βιογραφικού αναγνώσματος;
“Γιατί έτσι απλά”, μοιάζει να απαντά ο Σουηδός σκηνοθέτης Μπιλ Όγκαστ, για την ταινία του με πρωταγωνιστή τον 65χρονο βραβευμένο με Όσκαρ Άγγλο ηθοποιό Τζέρεμι Αϊρονς».
Το σενάριο της ταινίας έχει βασιστεί στο μπεστ σέλερ του Πασκάλ Μερσιέ. Από το φιλμ δεν λείπει και μία φιλοσοφική διάθεση αλλά και τα ωραία αν και κάπως "τουριστικά" πλάνα.
Η ταινία διανέμεται στη χώρα μας από την Hollywood Entertainment.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








