Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στις 21.00 οι "Τρωάδες" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Ηρώδειο - Καλά πήγε η γενική δοκιμή χθες το βράδυ - Την παράσταση πιθανόν να παρακολουθήσει και ο Δήμαρχος Πατρέων

Απόψε στις 21.00 οι "Τρωάδες" ...

Ήδη στην Αθήνα βρίσκονται οι Νανά Πατρώνη και Νίκος Κωστόπουλος

Ενώπιον του Αθηναικού κοινού θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21.00 η παράσταση «Τρωάδες» του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας στο Ηρώδειο κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Ήδη χθες Κυριακή βράδυ έγινε η γενική πρόβα που πήγε αρκετά καλά ενώ και η όλη ατμόσφαιρα και συναισθήματα των ηθοποιών του έργου, του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και σκηνοθέτη της παράστασης Θοδωρή Αμπαζή και των παιδιών της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» που συμμετέχει και των υπολοίπων συντελεστών, ήταν συγκινητικά.

Βέβαια την ίδια ώρα δεν λείπει και το άγχος που δημιουργεί το δέος του χώρου του Ηρωδείου που χωράει 5.000 θεατές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, όλα είναι έτοιμα και στην εντέλεια για την παράσταση που θα ξεκινήσει στις 21.00, η οποία είναι και η τελευταία των «Τρωάδων» που ρίχνουν αυλαία με τον καλύτερο και σημαντικότερο τρόπο στο επιβλητικό Ηρώδειο. Ως γνωστό προηγήθηκαν οι 10 sold out παραστάσεις στο Κάστρο της Πάτρας και στη συνέχεια οι 2 παραστάσεις στην Επίδαυρο στο πλαίσιο του φετινού Ελληνικού Φεστιβάλ.

Ήδη στην Αθήνα βρίσκονται από χθες και παρακολούθησαν κιόλας την γενική δοκιμή των «Τρωάδων», ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Νίκος Κωστόπουλος και η Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη ενώ απόψε ενδέχεται στις κερκίδες των επισήμων να βρεθεί και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αναμένεται να παραστούν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε θέματα πολιτισμού Δημοσθένης Δαβέττας, ο Διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα θεάτρου και τεχνών Θανάσης Σκλεπάρης, πολλοί δημοσιογράφοι και θεατροκριτικοί ανάμεσα τους και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Μπέζος, Δημήτρης Πιατάς, Αιμίλιος Χειλάκης, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 35 ευρώ για τις VIP θέσεις και φτάνουν έως πολύ χαμηλά, μόλις στα 5 ευρώ που κοστίζει το εισιτήριο για τους ανέργους (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ και τα ΑΜΕΑ). Η προπώληση έχει κυλήσει ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Από την Πάτρα θα αναχωρήσουν στις 4 σήμερα το απόγευμα δύο πούλμαν με προορισμό την Αθήνα προκειμένου Πατρινοί θεατές να δουν την παράσταση. Το πρώτο πούλμαν θα αναχωρήσει από τα γραφεία του θεάτρου στην Όθωνος Αμαλίας και το δεύτερο έξω από την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, στον ΟΛΠΑ, στο λιμάνι.

Το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας παρουσίασε το φετινό καλοκαίρι τις «Τρωάδες», την πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη που καθρεφτίζει την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε εποχή. Οι «Τρωάδες» απηχούν, όχι τον πόλεμο ή την ήττα, αλλά την υπέρβαση παντός ορίου στη διαχείριση κρίσεων εκ μέρους των «διαχειριστών», δηλαδή των νικητών.

Η ιστορία αναπτύσσεται στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ μιας κατάκτησης και ενός ολοκληρωτικού αφανισμού και κλείνει με την εξάλειψη της προοπτικής των ηττημένων και την απαρχή της καταστροφής των νικητών, εντέλει την έναρξη μιας νέας εποχής που προκαλεί δέος και δεν υπόσχεται τίποτα.

Σε αυτή τη σύγχρονη πρόταση του Θοδωρή Αμπαζή αξιοποιείται η μουσικότητα του λόγου και η δομή της τραγωδίας με τη σύμπραξη 32 μουσικών και 15 ηθοποιών.

Συντελεστές

Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικό-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Χορογραφία-Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Επεξεργασία μουσικού υλικού: Μιχάλης Παπαπέτρου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελεάννα Τσίχλη, Κύνθια Βουκουβαλίδου

Βοηθός σκηνογράφου: Τίνα Τζόκα

Βοηθός μουσικού: Μιχάλης Παπαπέτρου

Σοπράνο-Σαξόφωνο: Δημήτρης Χουντής

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας "Θανάσης Τσιπινάκης"

Υπεύθυνη ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου

Πρώτα Μαντολίνα: Βάγια Ζεππάτου, Φώτης Παπαντωνίου, Παναγιώτης Ρουσσέας , Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου, Δήμητρα Περδίκη, Δήμητρα Αψόμωτου

Δεύτερα Μαντολίνα: Δάφνη Ζουρνατζή, Μαρία Καζαντζίδη, Παναγιώτα Λουκοπούλου, Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Περικλής Σιούντας, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Γιάννης Γιαννόπουλος

Μαντόλες: Ελένη Λάππα, Δήμητρα Τουλιάτου, Νικόλας Φωτόπουλος, Αλέξης Ορφανός

Κιθάρες: Βασίλης Πουρνιάς, Έλενα Τζουφέτα, Αγγελική Πανίτσα, Κυριάκος Ζαφειρόπουλος, Γαβριέλα Βασιλοπούλου, Ανδρόνικος Καραμπέρης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Στέλλα Μπαλή, Κωνσταντίνος Λοτσάρης

Κόντρα Μπάσο: Βιλέν Καραπετιάν

Παίζουν: Άννα Κοκκίνου (Εκάβη), Κατερίνα ∆ιδασκάλου (Ελένη), Κόρα Καρβούνη (Αθηνά), ∆ανάη Σαριδάκη (Ανδρομάχη), Τζωρτζίνα ∆αλιάνη (Κασσάνδρα), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Μενέλαος), Απόστολος Πελεκάνος (Ταλθύβιος), Μιχαήλ Μαρμαρινός (φωνή Ποσειδώνα).

Χορός: Κέλυ Γιακουμάκη, Αναστασία Κατσανεβάκη, Κατερίνα Λάττα, Φιλιώ Λούβαρη, Μαρία Παρασύρη, Ελίνα Ρίζου, Αντιγόνη Φρυδά.

Συμμετέχει ο Γιώργος Ζυγούρης.

Προπώληση Εισιτηρίων

Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα)

Ταμεία Ηρωδείου

Τηλεφωνικά: 210 3272000,

Ηλεκτρονικά: Tickethour.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture