Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To παλιό αριστούργημα με τον Κάρι Γκραντ "Νύχτα γεμάτη Έρωτα" κυκλοφορεί και πάλι στις Ελληνικές αίθουσες

To παλιό αριστούργημα με τον Κάρι Γκραντ...

Από την εταιρεία New Star - Το φιλμ θα μπορούσε να το προβάλλει στην Πάτρα η Κινηματογραφική Λέσχη

Η εταιρεία διανομής New Star συνεχίζει τις αξιόλογες επανεκδόσεις παλαιότερων κινηματογραφικών ταινιών και στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 κυκλοφορεί στις Ελληνικές αίθουσες μία παλιά αριστουργηματική Αμερικανική ταινία του 1941, το φιλμ «Νύχτα Γεμάτη Έρωτα» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Τζορτζ Στίβενς, με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες των ηθοποιών Κάρι Γκραντ και Αιρίν Ντιούν.

Τα μεγάλα όνειρα ενός ζευγαριού δίνουν τη θέση τους σε μια ζωή γεμάτη από απροσδόκητη θλίψη και απρόσμενη χαρά.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συναισθηματική ταινία με εξισορροπητικές στιγμές σπαραχτικού πάθος και γέλιου, με έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς θρύλους όλων των εποχών, τον Κάρι Γκραντ που έφυγε από τη ζωή το 1986 σε ηλικία 82 ετών.

“Για να πούμε την αλήθεια, η ταινία μιλάει στην καρδιά σου κατευθείαν!” είχαν γράψει οι New York Times ενώ το Variety είχε σημειώσει ότι “το απίστευτα εξαιρετικό σενάριο του Morrie Ryskind  μας υπόσχεται τρυφερότητα, καρδιοχτύπι, κομεντί και φυσικά το καλό και παραδοσιακό κλάμα”.

Σύνοψη

Στην Ιαπωνία, ένας σεισμός προκαλεί το θάνατο του αγέννητου παιδιού  του Ρότζερ και της Τζούλι. Όταν γυρίζουν πίσω στην Αμερική, υιοθετούν ένα μωρό παρά την επισφαλή οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους. Θα μεγαλώσουν την κόρη τους μέχρι την ηλικία των 6 ετών, η οποία πεθαίνει ξαφνικά. Η θλίψη σχεδόν χωρίζει τον Ρότζερ και την Τζούλι, αλλά έρχονται και πάλι μαζί όταν τους προσφέρεται άλλη μια ευκαιρία να υιοθετήσουν ένα παιδί.

Ενώ ακούει μια ηχογράφηση από τη συλλογή της, η Τζούλη (Αιρίν Ντιούν) προβληματίζεται σχετικά με το παρελθόν της. Θυμάται τον σχεδόν παρορμητικό γάμο της με τον ρεπόρτερ μιας εφημερίδας Ρότζερ Άνταμς (Κάρι Γκραντ), ο οποίος αρχίζει πολύ ευχάριστα, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι γεμάτος με τραγωδία. Ενώ ήταν στο μήνα του μέλιτος στην Ιαπωνία, η Τζούλι και ο Ρότζερ παγιδεύονται από το σεισμό του 1923, πράγμα που οδηγεί σε αποβολή της Τζούλι και την επακόλουθη αδυναμία της να αποκτήσει άλλα παιδιά.

Με την επιστροφή τους στην Αμερική, ο Ρότζερ γίνεται εκδότης εφημερίδας σε ένα μικρό χωριό. Παρά την εξάντληση των πόρων τους, η Τζούλι και ο Ρότζερ θέλουν απεγνωσμένα να υιοθετήσουν ένα παιδί. Φαίνεται μάταιο μέχρι που ευγενική επικεφαλής της υπηρεσίας η δεσποινίς Όλιβερ (Beulah Bondi) βοηθά στην έγκριση και την ομαλή πορεία της υιοθεσίας.

Ωστόσο, η ευτυχία τους είναι για μια ακόμη φορά μικρής διάρκειας: η κόρη τους, Τρίνα (Eva Lee Kuney), υποκύπτει από μια ξαφνική ασθένεια σε ηλικία μόλις των έξι ετών. Βυθισμένη στην απελπισία τους, αποφασίζουν να διαλύσουν το γάμο τους, αλλά δεσποινίς Όλιβερ για μια ακόμη φορά έρχεται να τους σώσει.

Η ταινία με πρωτότυπο τίτλο «Penny Serenade» είναι μια συναισθηματική ταινία με εξισορροπητικές στιγμές σπαρακτικού πάθους και γέλιου. Μόνο ο σκηνοθέτης George Stevens θα μπορούσε να χειριστεί άψογα μια σκηνή με άφθονο κλάμα του Κάρι Γκραντ, χωρίς να προκαλεί δυσφορία ή αμηχανία στο ακροατήριο.

Για τους λάτρεις του Κ. Γκραντ και του κλασικού σινεμά γενικότερα, το φιλμ «Penny Serenade», που γυρίστηκε το 1941 και βγήκε στα σινεμά στις 24 Απριλίου του 1941, αποτελεί ένα φιλμ που όπως έχει τονιστεί φέρνει στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα αλληλεγγύης, κατανόησης και συμπάθειας των θεατών.

Η συγκεκριμένη ταινία έδωσε στον Κάρι Γκραντ την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ (πάλι κέρδισε μία, το 1944, για το φιλμ «NONE BUT THE LONELY HEART»), ωστόσο έχασε τελικά από τον ανταγωνιστή του Γκάρι Κούπερ  που πήρε το βραβείο της Ακαδημίας εκείνη τη χρονιά για την ταινία «Ο Λοχίας Γιορκ».

Μαζί με την Αιρίν Ντιούν συμπρωταγωνίστησαν συνολικά σε τρεις ταινίες, THE AWFUL TRUTH, MY FAVORITE WIFE, και στο PENNY SERENADE, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κινηματογραφικό ζευγάρι.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture