Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τιμή στο Χρόνη Αηδονίδη

Τιμή στο Χρόνη Αηδονίδη

«Πολιτιστικά 2009»

Ο Χορευτικός Όμιλος Προσωπικού του Πανεπιστημίου  Πατρών, στα 14 χρόνια λειτουργίας του, έχει αναδείξει τον Ελληνικό παραδοσιακό χορό και τη δυναμική του, την παραδοσιακή μουσική και το δημοτικό τραγούδι, με παραστάσεις ως και τη μακρινή Αυστραλία, με παραδοσιακές συναυλίες, με παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών και γλέντια,

Φέτος, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ 2009» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Αντιπρύτανης καθηγητής κος Δημήτριος Δουγένης, θα πραγματοποιήσει μια παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά αφιερώματος και τιμής, στον καταξιωμένο ερμηνευτή των δημοτικών μας τραγουδιών κ. Χρόνη Αηδονίδη, με τίτλο:   Παραδοσιακά Ακούσματα και  Χορογραφήματα της Θράκης και της Πόλης – Τιμή στο Χρόνη Αηδονίδη.  Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί  στο μεγάλο αμφιθέατρο, του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 20:30 ακριβώς, λόγω ζωντανής ραδιοφωνικής κάλυψης ολόκληρης της εκδήλωσης από την Ε.Ρ.Τ -Ελληνική Ραδιοφωνία Πάτρας. (Υπενθυμίζουμε ότι η παραπάνω εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, αλλά λόγω αδόκητου συμβάντος του κ. Αηδονίδη, είχε τότε αναβληθεί).

Συμμετέχουν περισσότεροι από 110 χορευτές (φοιτητές, φοιτήτριες, εργαζόμενοι, παιδιά εργαζομένων) συνοδεία παραδοσιακών οργανοπαικτών και τραγουδιστών:

Εκτός του κ. Χρόνη Αηδονίδη ο οποίος και θα τιμηθεί, θα συμμετέχουν η κα Νεκταρία Καραντζή στο τραγούδι, μόνιμη συνεργάτιδα του κ. Αηδονίδη, ο κ. Χρήστος Τσιαμούλης στο Ούτι και στο Τραγούδι, ο Γιώργος Κωτσίνης στο Κλαρίνο, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο Βιολί, ο Σωκράτης Σινόπουλος στην Πολίτικη Λύρα, ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος στο Κανονάκι, ο Βασίλης Σμάνης στο Λαούτο και ο Βασίλης Γαλάνης στα κρουστά.

Θα  ακουστούν μουσικές και τραγούδια και θα παρουσιαστούν χοροί από τη Δυτική Θράκη αλλά και των Ελλήνων προσφύγων της Βόρειας και  Ανατολικής Θράκης, της Πόλης, της Προποντίδας και των βόρειων παραλίων της Μικράς Ασίας. Θα προβληθεί επίσης οπτικοακουστικό υλικό-αφιέρωμα στον κ. Αηδονίδη.

Η είσοδος θα είναι  ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture