Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κρόμμυον το Κοινό

Κρόμμυον το Κοινό
Κακαβάνη Μαρία

Κατηγορία : Βολβοί

Το κρεμμύδι είναι το λαχανικό που χρησιμοποιούμε μάλλον περισσότερο από κάθε άλλο στις μεσογειακές (και ίσως όχι μόνο) συνταγές. Απλό, οικονομικό και νόστιμο το συναντάμε από την ταπεινή μας φασολάδα μέχρι τα πιο πολύπλοκα gourmet πιάτα.

Γνωστό από την αρχαιότητα με πιθανή καταγωγή από τη νοτιοανατολική Ασία και επιστημονική ονομασία Άλλιο το Κρόμμυον, εκτός από τη νοστιμιά που προσφέρει στην κουζίνα τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο, το κρεμμύδι έχει μεγάλη διατροφική αξία και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Είναι φτωχό σε θερμίδες και νάτριο, ενώ δεν έχει χοληστερίνη. Είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, που είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Επίσης, περιέχει φλαβονοειδή και ιδιαίτερα κουερσετίνη, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το κρεμμύδι ένα πολύτιμο τρόφιμο, σύμμαχο στη μακροζωία, στην προστασία της καρδιάς μας, την προστασία από το ζάχαρο και την πρόληψη του καρκίνου. Επίσης θεωρείται ισχυρό αντιφλεγμονώδες και βοηθάει στη διατήρηση γερών οστών.

Ο μόνος λόγος που θα σας λέγαμε να αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες κατανάλωσής του είναι αν πάσχετε από κολικούς και επίσης εάν θηλάζετε γιατί μπορεί να προκαλέσει κολικό στα μωράκια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste