Σοκαριστική υπόθεση
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η υπόθεση του 54χρονου τεχνίτη Σάντρο Μουνιάι, ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου 2023, κοντά στο Αρέτσο της κεντρικής Ιταλίας, πυροβόλησε και σκότωσε τον γείτονά του, που προσπάθησε να γκρεμίσει το σπίτι του με εκσκαφέα.
Το τραγικό γεγονός συνέβη ενώ η οικογένεια του Μουνιάι γευόταν παραδοσιακά φαγητά, παραμονή των Θεοφανείων. Ο γείτονας, Γκεζίμ Ντόντολι, είχε αρχικά καταστρέψει μερικά αυτοκίνητα σε διπλανή πλατεία και στη συνέχεια προχώρησε στο σπίτι του τεχνίτη, γκρεμίζοντας μέρος του τοίχου.
Ο 54χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο, βγήκε από το σπίτι και πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του εκσκαφέα δολοφονώντας τον Ντόντολι.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, η αντίδραση του δράστη ήταν «βιαστική και υπερβολική» διότι, παρά την ακραία κατάσταση, «θα μπορούσε να αποφευχθεί η συγκεκριμένη τραγική εξέλιξη».
Το εφετείο του Αρέτσο, όμως, αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για νόμιμη άμυνα, λαμβάνοντας υπόψη -με τον τρόπο αυτό- τα κύρια σημεία της υπερασπιστικής γραμμής των συνηγόρων του Σάντρο Μουνιάι.
Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον τρόμο που ένιωσε η οικογένεια του μεσήλικα τεχνίτη, στον άμεσο κίνδυνο που διέτρεξε και στο ότι όλα διαδραματίστηκαν σε ώρα κατά την οποία όλη η περιοχή δεν ήταν επαρκώς φωτισμένη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr