ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: 550.000 για την αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων

Κοινοποίηση
Tweet

Το ποσό διατέθηκε από το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης

Ποσό που προσεγγίζει τα 550.000 ευρώ διατίθεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναδιάρθρωση ή μετατροπή των αμπελώνων.

Με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου κατανέμεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας το συνολικό κονδύλι των 2,84 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε αναδιαρθρώσεις ή μετατροπές αμπελώνων, συνολικής έκτασης 267 εκταρίων. Για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία) η συνολική προβλεπόμενη χρηματοδότηση είναι η μεγαλύτερη στη χώρα.

«Τα χρήματα  αυτά θα διατεθούν σε όσους αμπελοκαλλιεργητές προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους ή σε όσους αποφασίσουν να στραφούν σε άλλες μορφές καλλιεργειών. Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την διάθεση των χρημάτων, ξεκινά την διαδικασία για την εκταμίευση καθώς έχει προηγηθεί η διαδικασία κατάρτισης των καταστάσεων επιλέξιμων παραγωγών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις