ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Δωρεά οργάνων: Κατέληξε 5,5 μηνών κορίτσι- Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ

Κοινοποίηση
Tweet

Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν με κορωνοϊό και εγκαφαλική αιμορραγία

Ζωή με τον θάνατό του χαρίζει ένα κοριτσάκι 5,5 μηνώ,ν το οποίο κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας

Οι γονείς πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια από τα όργανα πιθανότατα θα μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Το κοριτσάκι σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν με κορωνοϊό και εγκεφαλική αιμορραγία.

 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση το τελευταίο χρονικό διάστημα, που τραγικοί γονείς παίρνουν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Ήταν ο μικρός Γιώργος, ο μικρός Κωνσταντίνος που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, αργότερα ο 22χρονος Δημήτρης που νοσηλευόταν στο ΠΓΝΠΠ

Γι αυτό και πρόσφατα σε εκδήλωση στη Ναύπακτο τιμήθηκαν οι γονείς παιδιών που προχώρησαν στην απόφαση της δωρεάς οργάνων.

 

Πάτρα: Στην Ιταλία η καρδιά του μικρού Γιώργου που "έσβησε" από φασόλι- Σε εξέλιξη η διαδικασία αποδοχής των οργάνων

Πιο πρόσφατα ο 6χρονος Θωμάς και ο 22χρονος Δημήτρης είναι δύο πρόσωπα που χάρισαν ζωή με το θάνατό τους και συγκίνησαν όλη την Ελλάδα με τις ιστορίες τους. «Έσβησαν» στο νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα, όμως έδωσαν ελπίδα σώζοντας άλλους ανθρώπους καθώς οι συγγενείς τους πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά τους. Και μπορεί η Ελλάδα να χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά στο κομμάτι των μεταμοσχεύσεων καθώς ακόμα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, ωστόσο φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.

Όπως εξήγησε πρόσφτατα  η Φωτεινή Φλίγκου, διευθύντρια ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Αν. καθηγήτρια Εντατικολογίας και τοπική συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχέυσεων, μιλώντας στο thebest.gr, «το 2022 παρατηρείται στην Ελλάδα μία σχετική αύξηση της δωρεάς οργάνων και του αριθμού των δοτών, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Αν θέλουμε να την αποτυπώσουμε με αριθμητικά δεδομένα, μετράμε τους δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, το 2022 είχαμε 6,6 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα παλιότερα είχαμε 4,5 δότες έως 6,1 που είχαμε το 2017».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις