Πολλοί δρόμοι στις περιοχές των Σπάτων, της Ραφήνας και του Μαρκοπούλου ειναι κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων, υπερχείλισης ρεμάτων και επικίνδυνων φερτών υλικών
Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής προκάλεσε κακοκαιρία Erminio. Δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν φερτά υλικά.
Οι περιοχές της Αττικής που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Erminio είναι μεταξύ των άλλων το Πικέρμι, η Νέα Μάκρη, αλλά και το Μαρκόπουλο με τις πλημμύρες να είναι πολλές.
Έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλούς δρόμους, κυρίως στις περιοχές των Σπάτων, της Ραφήνας και του Μαρκοπούλου, λόγω συσσώρευσης υδάτων, υπερχείλισης ρεμάτων και επικίνδυνων φερτών υλικών.
Στο Πικέρμι στην οδό Ήμερου Πεύκου έσπασε το ρέμα από τα ορμητικά νερά, υπερχείλισε ο δρόμος που παραμένει κλειστός.
Ανάλογη εικόνα και στην οδό Αρίωνος στην περιοχή Αγίας Τριάδας στο Πικέρμι.
Υπερχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα τα φερτά υλικά να μπουν σε μία επιχείρηση και σε ένα σπίτι. Ο δρόμος στην οδό Αρίωνος παραμένει ακόμα κλειστός.
Η κακοκαιρία προκάλεσε και πολλές καταστροφές και στη Διώνη. Το ρέμα φούσκωσε και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο με τους κατοίκους να περνούν μια δύσκολη νύχτα.
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διενεργούνται οι παρακάτω εκτροπές κυκλοφορίες:
-Στην οδό Ήμερο Πεύκο, στη θέση Βάρδας, από το ύψος της οδού Φιλίας έως την οδό Μαραθώνος στην περιοχή των Σπάτων
-Στην οδό Αρίωνος από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ραφήνα
-Στην παραλία Αγίων Αποστόλων στο ύψος του ρέματος Κουτρουβάλα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη περιοχή του Μαρκόπουλου
-Στην οδό Νταού Πεντέλης στο τμήμα των οδών από Γ. Κεσάζογλου έως και Ξηρομέρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή της Ραφήνας
Παράλληλα, δυσχέρειες στην κυκλοφορία παρατηρούνται στο Μαρκόπουλο και συγκεκριμένα στην παραλία Αγίων Αποστόλων, στο ύψος του ρέματος Κουτρουβάλα, όπου η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται με ιδιαίτερη δυσκολία και στα δύο ρεύματα.
Mετά τα μεσάνυχτα οι κλήσεις προς το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αυξήθηκαν κατά πολύ, φτάνοντας σήμερα έως τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Περιφέρεια Αττικής τις 483, εκ των οποίων 191 αφορούν κοπές δέντρων, 168 αντλήσεις υδάτων, 91 αφαιρέσεις αντικειμένων και 33 απεγκλωβισμούς ατόμων
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr