ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η τακτική του φρούτου, που δεν θα ωριμάσει ποτέ

Νασόπουλος Περικλής
nassopoulos.periklis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Η τακτική του "ώριμου φρούτου" και γιατί δεν θα δουλέψει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η τακτική του "ώριμου φρούτου” που υποτίθεται ότι ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τα εξής προβλήματα:

- προϋποθέτει σοβαρότητα, η οποία να προκαλεί αξιοπιστία και να δίνει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της πολιτικής κρίσης, όποια στιγμή αυτή προκύψει. Αυτή τη σοβαρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την αποπνέει. Και δεν φταίνε τα “βοθροκάναλα” γι αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει.

- προϋποθέτει παγιωμένη εκλογική δύναμη, την οποία μόνο να υποθέσουμε μπορούμε ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με βεβαιότητα δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που θεωρώ βέβαιο προσωπικά, είναι πως ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ μπορεί να προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκοπική ζημιά που να υπερβαίνει ακόμα και τις 5 μονάδες.

- Σαν “μπόνους”, επιβεβαιώνει την αντίπαλη ρητορική, του “τεμπέλη αριστερού” κ.λπ, κ.λπ δίνοντας την αίσθηση πως αυτοί βαριούνται να κάνουν αντιπολίτευση, είναι δυνατόν να κυβερνήσουν;

Η παρακάτω φωτογραφία, δείχνει τα συναισθήματα που έρχονται στο μυαλό του κόσμου για κάθε ένα από τα κόμματα “εξουσίας”. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται, το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο καλά κρατεί και τα θετικά συναισθήματα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αθροίζουν μόλις 23%. Όποιος θεωρεί πως αυτό είναι ικανή συνθήκη για την εφαρμογή του “ώριμου φρούτου”, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να ελπίζει να ξανακυβερνήσει στις μεθεπόμενες εκλογές, πρέπει επειγόντως να παράξει πολιτική, να την ντύσει με ένα ελκυστικό αφήγημα και να βρει τα μέσα και τους ανθρώπους εκείνους που θα μπορούν να το μεταδώσουν στην κοινωνία με τρόπο κατανοητό. Σε διαφορετική περίπτωση, το φρούτο θα ωριμάσει όταν ο Μητσοτάκης πέσει κάτω από το 24%, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δει ούτε ψήφο παραπάνω- και όποιος πιστεύει σε “στημένες δημοσκοπήσεις” καλό θα ήταν να το ξανασκεφτεί και αυτός.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις