Αρχίστε, επιτέλους, να κυβερνάτε…
Πέρασαν οι εκατό πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, βαδίζουμε ολοταχώς στη συμπλήρωση του πρώτου τετραμήνου και έως τώρα ακούμε πολλά λόγια, αλλά βλέπουμε λίγα αποτελέσματα.
Και ναι μεν, καλές οι κατά καιρούς δηλώσεις των διαφόρων Συριζαίων περί ανεξιθρησκίας , αλλά το μέγα ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε τα ιερά λείψανα, ούτε οι ιερές εικόνες, επί των οποίων έχουμε δει να γίνονται κάμποσοι καβγάδες.
Το μέγα ζητούμενο είναι αν θα πάρει μπροστά αυτή η ριμάδα η οικονομία κι αν θα αρχίσει να κινείται στοιχειωδώς η αγορά, βγαίνοντας, έστω και σιγά-σιγά, από το πενταετές μαρτύριο που ζούμε στην Ελλάδα.
Ακούμε πολλά λόγια για κόκκινες γραμμές και σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά το μάτι μας συνεχίζει να τα βλέπει όλα μαύρα. Η αγορά βρίσκεται εδώ και πέντε μήνες στα χειρότερά της, χρήμα δεν υπάρχει , οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πεθαίνουν η μία μετά την άλλη καθώς η πλειοψηφία των καταναλωτών αδυνατεί να καλύψει και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
Αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, ας ασχοληθούμε με τα πτώματα που αφήνει πίσω της η κρίση.
Και για να …νεκραναστηθούν αυτά τα πτώματα, χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης των καταναλωτών και στήριξης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.
Σε μια χώρα που η ανεργία κινείται στο 26%, εδώ και πέντε μήνες έχουν παγώσει όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που έδιναν κίνητρα για πρόσληψη ανέργων.
Μια κοινωνία που έχει φτωχοποιηθεί και εναπόθετε τις ελπίδες της στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, την διατηρούμε στο ρόλο του θεατή στο περίφημο μαρτύριο της σταγόνας για να το αν θα βρούμε την επόμενη δόση.
Ε, αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, γιατί επαναλαμβανόμενη εξελίσσεται σε κακόγουστη φάρσα.
Ένα είναι το μήνυμα προς την κυβέρνηση: τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις!
Τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις, είτε καταλήγοντας σε μια ωφέλιμη συμφωνία, είτε τραβώντας έναν άλλο δρόμο, ελπίζοντας φυσικά ότι έχετε το περίφημο plan B. Γιατί, αν δεν το έχετε, τότε ξέρουμε τι θα γίνει: θα υπογράψετε, κακήν-κακώς μια συμφωνία, επί της ουσίας ίδια, με αυτές που υπέγραφαν και οι προηγούμενοι. Σε αυτή την περίπτωση, το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί για χρόνια ακόμα, η αγορά θα συνεχίσει να ξεψυχάει και ο κόσμος θα αρχίσει να αναρωτιέται: γιατί έδιωξα τους προηγούμενους;
Ναι, σύμφωνοι, οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και κανείς λογικός άνθρωπος δεν περίμενε ότι θα σας υποδεχθούν οι δανειστές με ανοιχτές αγκάλες, παρότι αρκετά στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων, προεκλογικά διαλαλούσαν ότι μόλις σας δει η Ευρώπη, θα τα …κάνει πάνω της και θα υποκύψει στις αξιώσεις σας.
Ξανανοίγετε την ΕΡΤ, ξαναπροσλάβατε τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και μπράβο σας, καθώς το είχατε υποσχεθεί προεκλογικά. Όμως για να αλλάξει η σημερινή τρομακτική κατάσταση, η λύση δεν βρίσκετε στη αύξηση του δημόσιου τομέα, αλλά στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Και κυρίως βρίσκεται στο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο ακόμα δεν μας έχετε πει τι προβλέπει. Γιατί ακόμα και να μας χαρίσουν όλα τα χρέη οι δανειστές, αν αυτή η χώρα δεν αρχίσει να παράγει, σε δέκα χρόνια, πάλι καταχρεωμένη θα είναι. Τι λοιπόν, πρέπει να παράγει, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αποκτήσει η χώρα έσοδα; Μακάρι, να το ‘χετε το σχέδιο, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχετε πει τι προβλέπει και γι αυτό κάποιοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι ίσως δεν έχετε κανένα σχέδιο!
Αναμφίβολα, το πρόσωπο του σαραντάρη Τσίπρα είναι πολύ ελκυστικό και η φρεσκάδα του, συγκρινόμενη με τα πρόσωπα που βαρεθήκαμε να μας κυβερνάνε, δρα ευεργετικά για την κυβέρνηση. Όμως η πολιτική δεν είναι καλλιστεία κι αν ο κόσμος δεν δει γρήγορα αποτελέσματα, θα πάψει να ελκύεται από τη φρεσκάδα. Και τότε θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, που θα οδηγήσει τους …φρέσκους, δίπλα από τους …μπαγιάτικους.
Αρχίστε λοιπόν, να κυβερνάτε υλοποιώντας ένα σχέδιο …νεκρανάστασης της χώρας. Ελπίζοντας ότι έχετε ένα τέτοιο σχέδιο...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τσίπρας: Εμείς ανταποκριθήκαμε. Τώρα είναι η σειρά των εταίρων
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr