Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα
Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα τον καλό μου φίλο Στράτο Βαρδάκη στο ιστορικό πλέον εστιατόριό του «Ρεφραίν», στην Άκολη, τη λατρεμένη παραλία κοντά στο Αίγιο. Αφού απολαύσαμε ένα ποτήρι κρασί με πεντανόστιμο μεζεδάκι κουβεντιάζοντας και χαλαρώνοντας δίπλα στη τζαμαρία με άπλετη θέα στη θάλασσα, μου είπε πως έχει μαγειρέψει ρεβύθια με μια δική του συνταγή και μου πρότεινε να φάμε μαζί. Στην αρχή δίστασα καθότι δεν συμπαθώ τα ρεβύθια. Τα είχα κατατάξει στην κατηγορία των τροφών που τις δοκιμάζεις μια φορά και τις απορρίπτεις. Δέχτηκα όμως γιατί τα είχε μαγειρέψει ο ίδιος και γιατί ποτέ κανείς δεν έχασε όταν δοκίμασε κάτι καινούριο.
Όταν ήρθε το πιάτο στο τραπέζι με πλημμύρισαν μεσογειακά αρώματα και όταν το δοκίμασα δεν μπορούσα να πιστέψω πως τα ρεβύθια θα έδιναν ένα τέτοιο γευστικό αποτέλεσμα. Του ζήτησα τη συνταγή για το Blog και μου την έδωσε αμέσως με χαρά. Αξίζει να τη δοκιμάσετε όλοι, ακόμα και ήσασταν μέχρι σήμερα φαν των ρεβυθιών. Θα αλλάξετε γνώμη. Είναι επίσης πολύ θρεπτικό πιάτο και πολύ οικονομικό όπως επιβάλλουν και οι καιροί.
Από την άλλη μπορείτε πάντα να πάτε μέχρι το εστιατόριο του Στράτου και να του ζητήσετε να σας τα φτιάξει! Πριν πάτε ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του μαγαζιού. Ο Στράτος είναι πολύπλευρος άνθρωπος και έτσι είναι και το μαγαζί του. Θα συναντήσετε από ρεμπέτικες βραδιές μέχρι οργανωμένα μαθήματα salsa όπου γίνεται χαμός, από ντόπιο κρασί μέχρι περίτεχνα κοκτέιλ και από παραδοσιακή κουζίνα μέχρι ψαγμένα gourmet πιάτα που θα ικανοποιήσουν τόσο την πείνα σας όσο και τις γευστικές σας αναζητήσεις!
Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Υλικά
500γρ ρεβύθια
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
Μπόλικο ελαιόλαδο (όπως λέει ο Στράτος του πάει πολύ)
Σόδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε σόδα, να τα σκεπάσει, για μία ώρα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε ξανά και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό μέχρι να βράσουν καλά. Μετά τα γυρίζουμε σε ταψί μαζί με το νερό τους και προσθέτουμε τον άνιθο, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για 1 ώρα και 5 λεπτά.
Tips (από την αδερφή μου που έφαγε μαζί μας)
Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού, θα το απογειώσει!
Καλή απόλαυση!!!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr