MARIA'S TASTE

/

Μπακαλιάρος μοναστηριακός με ντομάτα, θυμάρι και τσίπουρο!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Θαλασσινά Νο21

Μια αυθεντική μοναστηριακή συνταγή κατευθείαν από το Αγ. Όρος! Απολαύστε χωρίς ενοχές!

Υλικά

750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1  κουτ. γλυκού ζάχαρη

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει.
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.

 

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή : agioreitikovima

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste