MARIA'S TASTE

/

Χοιρινό μπούτι με μέλι στη γάστρα!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο24

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο γεμάτο αρώματα!

Υλικά

 

2 κιλά μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
200ml μέλι θυμαρίσιο

2 σκελίδες σκόρδο σε χοντρά κομμάτια
Χυμό από 2 λεμόνια

Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί

1 κούπα γλυκό λευκό κρασί (Σάμου)
Θυμάρι, δεντρολίβανο

Αλάτι , φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

½ κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Την προηγούμενη ημέρα αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας. Ανακατεύουμε καλά το μέλι με το χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, το λευκό και το ξηρό κρασί, το σκόρδο, το θυμάρι, και το δεντρολίβανο. Βάζουμε σε μπολ το κρέας και περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Την επόμενη ημέρα βάζουμε το κρέας μας σε γάστρα (ή ταψί που θα σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο) μαζί με τη μαρινάτα του, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 2 1/2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. (το παρακολουθούμε γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι.)

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου τις οποίες μπορούμε να έχουμε ψήσει μαζί με το κρέας στη γάστρα!

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste