MARIA'S TASTE

/

Σπαγγέτι φούρνου του εργένη...σπέσιαλ!

Κοινοποίηση
Tweet

Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο4

Τη δοκίμασα πριν πολλά χρόνια στο σπίτι ενός φίλου και έτσι την ονόμαζε ο ίδιος με περηφάνια! Είναι πανεύκολη, πραγματικά πολύ νόστιμη και το μόνο χρειάζεται να ξέρει κανείς για να τη φτιάξει είναι να βράζει μακαρόνια και να ανάβει το φούρνο.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6

1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα

8 φέτες μπέικον ή ζαμπόν (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας)

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 ½  κουτί κρέμα γάλακτος (300 γρ)

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

300 γρ μαλακό κίτρινο τυρί ή μείγμα τυριών (κασέρι, γκούντα, ένταμ)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και αφήνουμε για 8 λεπτά για να μείνουν al dente. (Το λάδι κατά το βράσιμο των ζυμαρικών γενικά δεν συνίσταται αλλά κάνει το μαγείρεμά μας πιο εύκολο και το αποτέλεσμα είναι εξίσου ικανοποιητικό).

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια, τη ντομάτα, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Maria's taste