Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα στον Antoine de Saint Exupéry στο ΜΕΤ

Αφιέρωμα στον Antoine de Saint Exupéry στο ΜΕΤ

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Tο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.), του Πανεπιστημίου Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, διοργανώνουν από κοινού στο ΜΕΤ, αφιέρωμα στον Antoine de Saint Exupéry που περιλαμβάνει:

  1. Έκθεση με τίτλο Antoine de Saint Exupéry 1900-1944”, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, από 2-16 Μαΐου 2011. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του Διάσημου συγγραφέα - πιλότου, μέσα από διάφορες θεματικές.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Γαλλοφωνίας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας και προέρχεται από τη Βιβλιοθήκη Πολυμέσων της Νομαρχίας του Βορρά της Γαλλίας.

Ξεναγήσεις σχολικών τάξεων, σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της έκθεσης με ραντεβού,  από ώρα 9-14. Για τις ξεναγήσεις των σχολικών ομάδων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας:

Τηλ.: 2610996732, 2610969832, 2610969972, 2610969973

φαξ.: 2610969799

Email: [email protected]

  1. Κεντρική Εκδήλωση —Αφιέρωμα στον Antoine de Saint Exupéry, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Σάββατο 07/05/2011, ώρα έναρξης 19.00. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας. Θα περιλαμβάνει
  • Χαιρετισμούς,
  • Παρουσίαση ιδιαίτερων πλευρών της ζωής του Antoine de Saint Exupéry “Antoine de St Exupéry le….Grand Prince” από την καθηγήτρια γαλλικής της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Ελένη Χάτζου-Sangnier.

Αφηγήτρια: Σαπφώ Παπαγιαβή, Συμβολαιογράφος, Σπουδάστρια Γαλλικού  Ινστιτούτου Πάτρας.

  • Ανάγνωση αποσπασμάτων από έργα του Antoine de St Exupéry, από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας «ΡΩΓΜΗ», καθώς και Μικρό Βίντεο με σκηνές από τη θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας… Ταξιδεύει»,
  • Θεατρικό από μαθητές του 20ου Γυμνασίου Πατρών, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Διαβάζουμε, Διασκεδάζουμε, Σκηνοθετούμε και Παίζουμε το Μικρό Πρίγκιπα του Saint Exupéry»,
  • Βράβευση μαθητών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για εργασίες σχετικές με τον Antoine de St Exupéry.

Η εκδήλωση θα τελειώσει με δεξίωση και ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση “Antoine de Saint Exupéry 1900-1944” και το Μουσείο.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.

Ο κύκλος εκδηλώσεων για τον Antoine de Saint Exupéry συμπληρώνεται με τη Θεατρική Παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας … Ταξιδεύει». Παρουσιάζεται από τη θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας «ΡΩΓΜΗ», στο Θέατρο «Λιθογραφείον», στις 2,3,4, Μαΐου 2011, ώρα έναρξης 21.30. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται στο τηλέφωνο 6932173878 ώρες  10-13 και 18-21.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture