Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣTHN ΕΠΙΔΑΥΡΟ 9-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ

ΣTHN ΕΠΙΔΑΥΡΟ 9-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤ...

Με την 62χρονη Αμερικανοβρετανή ηθοποιό Kathryn Hunter

Μετά την πρεμιέρα του στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου όπου θα παρουσιαστεί στις 9 & 10 Αυγούστου 2019, θα δούμε στην Πάτρα στο αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την ιδιαίτερα φιλόδοξη παράσταση που θ’ ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ της Αχαικής πρωτεύουσας, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού του διευθυντή Σταύρου Τσακίρη και με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Χάντερ, διακεκριμένη ηθοποιό στο εξωτερικό, τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου.

Οι συντελεστές της παράστασης που έχουν και επίσημα ανακοινωθεί στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών/Επιδαύρου, είναι ένας και ένας.

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Η μουσική θα είναι του Πατρινού Θάνου Μικρούτσικου.

Κίνηση: Marcellο Magni.

Σκηνικά από τον καταξιωμένο δημιουργό του εμβληματικού και πολυσυζητημένου τελευταία γλυπτού «Ο Δρομέας», Κώστα Βαρώτσο και κοστούμια από τον Γιάννη Μετζικώφ.

Η Αμερικανοβρετανή ηθοποιός Kathryn Hunter θα υποδυθεί το ρόλο του Προμηθέα.

Παίζουν ακόμα οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι.

Στην Πάτρα σύμφωνα με τον σχεδιασμό και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου όπου θα ενταχθεί η παράσταση, ο «Προμηθέας Δεσμώτης» θα παρουσιαστεί στις 12 & 13/8/2019, κυριολεκτικά προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου (μία περίοδο που η Πάτρα ψιλοαδειάζει λόγω διακοπών) και στις 25/8.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσακίρης, «ίσως η αρχαιότερη τραγωδία. Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών. Ίσως το πιο κρυπτικό κείμενο του κόσμου. Ίσως το πιο βλάσφημο κείμενο που γράφτηκε ποτέ. Ίσως το πιο ευσπλαχνικό κείμενο γι’ αυτό το ον που σπαράζει ανάμεσα στο πολύ φως του σύμπαντος και το βαθύ σκοτάδι που προσπαθούν να του επιβάλουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture