Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ: 4 ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟ "BOHEMIAN RHAPSODY"

ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ...

"Η Ευνοούμενη" πήρε 1 καλό Όσκαρ, του α' γυναικείου για την Ολίβια Κόλμαν

Λαμπερή ήταν η 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019, στο Kodak Theatre στο Λος Άντζελες, στη διάρκεια της οποίας τρεις (3) ταινίες που στη χώρα μας έχουν διανεμηθεί από την Odeon, πρωταγωνίστησαν και τιμήθηκαν με βραβείο Όσκαρ. Πιο συγκεκριμένα το πολυσυζητημένο «Bohemian Rhapsody» για τον Φρέντι Μέρκιουρι πέτυχε να πάρει 4 Όσκαρ από τα 5 που είχε προταθεί. Μάλιστα το «Bohemian Rhapsody» απέσπασε και τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς από κάθε άλλη ταινία.

Τα δάκρυα του Λάνθιμου για το όσκαρ της πρωταγωνίστριάς του

Έσωσε την παρτίδα η Κόλμαν για το The favourite με όσκαρ Α' γυναικείου - Καλύτερη ταινία το Green Book- Η σκηνοθεσία πήγε στο ΡΟΜΑ

 


Τα άλλα 2 φιλμ της Odeon ήταν «Η Ευνοούμενη – The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου που τελικά από τα 10 βραβεία Όσκαρ που ήταν υποψήφια τιμήθηκε με το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την εξαιρετική Ολίβια Κόλμαν ως βασίλισσα Άννα.

Η συναρπαστική βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι «Bohemian Rhapsody» που άρεσε πολύ και στην Πάτρα (κάποιοι σινεφίλ πήγαν και το είδαν και 2 και 3 φορές)απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ, με τον Αμερικανό γιο Αιγυπτίων μεταναστών στις ΗΠΑ, Ράμι Μάλεκ να κερδίζει το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία του, η οποία είχε επίσης διακριθεί στις Χρυσές Σφαίρες και στα Βρετανικά BAFTA.

Στον ευχαριστήριο λόγο του, ο Ράμι Μάλεκ ευχαρίστησε τον εκλιπόντα πατέρα του και την οικογένειά του, φυσικά τους Queen που του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει για λίγο μέρος της μοναδικής κληρονομιάς τους, την όμορφη συμπρωταγωνίστριά του Λούσι Μπόιντον, την οποία φίλησε θερμά δύο φορές και, φυσικά, την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών & Επιστημών που τίμησε μια ταινία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα.

Εκτός από το μεγάλο βραβείο ερμηνείας του Ράμι Μάλεκ, το «Bohemian Rhapsody» διακρίθηκε και για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αποσπώντας βραβεία Όσκαρ Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ και Μιξάζ.

Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς και η υπέροχη ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» που απέσπασε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την εξαίσια ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν στον ρόλο της εύθραυστης βασίλισσας Άννα της Αγγλίας, ένας ρόλος που της είχε αποφέρει νωρίτερα βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας, στις Χρυσές Σφαίρες και στα BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας. Έκπληκτη και γεμάτη συγκίνηση, η Κόλμαν ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, «τον καλύτερο σκηνοθέτη, στην καλύτερη ταινία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, και τις δύο συναδέλφους της Ρέιτσελ Βάις και Έμμα Στόουν για τη μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που βίωσαν στην «Ευνοούμενη» και τις δυσκολίες του να δουλεύουν καθημερινά σ’ ένα τέτοιο απειτητικό έργο.

Τέλος, το «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» του Άνταμ ΜακΚέι, η αιχμηρή βιογραφία του αμφιλεγόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, παρά τις 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, διακρίθηκε τελικά μόνο με το Όσκαρ στην κατηγορία Mακιγιάζ και Κομμώσεις (πράγματι ήσαν εκπληκτικές οι μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς και Σαμ Ρόκγουελ).

* Η ταινία του Λάνθιμου προβάλλεται αυτό το διάστημα στα Odeon Veso Mare στην Πάτρα και τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά από πλευράς προσέλευσης θεατών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture