Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Το θέλαμε και οι δύο" επέμενε, αλλά δεν έπεισε και έφυγε με ...εννιά χρόνια για βιασμό

Πάτρα: "Το θέλαμε και οι δύο" ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο ένας τη βίασε, ο άλλος της είπε να μην φοβάται και την άφησε να φύγει

Τις φρικτές στιγμές που πέρασε πριν τέσσερα χρόνια περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο της Πάτρας μία 28χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού. Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, το οποίο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας βρισκόταν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Το Πενταμελές Εφετείο έκρινε ένοχους δύο άνδρες που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους δύο άνδρες

 

Σήμερα για τον πρώτο κατηγορούμενο το δικαστήριο αποφάσισε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και για τον δεύτερο ποινή τεσσάρων ετών που μετατράπηκε σε χρηματική και αντιστοιχεί σε πέντε ευρώ ημερησίως. Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης η μητέρα του πρώτου κατηγορούμενου ξέσπασε σε λυγμούς.

Η γυναίκα γνώρισε τους δύο κατηγορούμενους όταν άρχισε να δουλεύει σε ένα κατάστημα αναψυχής της Κάτω Αχαΐας. Το μοιραίο για εκείνη βράδυ οι δυο τους βρίσκονταν αρκετές ώρες στο μαγαζί και κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μάλιστα σύμφωνα με τις καταθέσεις η γυναίκα κάθισε στο τραπέζι τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και έκλεισε το μαγαζί.

Η συνάντηση και το μοιραίο βράδυ

 

Τι ανέφερε στην κατάθεση της η γυναίκα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κατάθεση της η γυναίκα η συμφωνία της ήταν να φεύγει από το μαγαζί όταν πλέον δε θα είχε δουλειά. Έτσι εκείνο το βράδυ ενώ το υπόλοιπο προσωπικό είχε φύγει, έμεινε καθώς υπήρχε ακόμα αυτή η παρέα των δύο ατόμων. Στον χώρο βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Όπως εξήγησε, επειδή δεν είχε άλλο τρόπο να γυρίσει σπίτι της, δέχθηκε να την γυρίσουν στο σπίτι της οι δυο άνδρες με το αυτοκίνητο. Στην πορεία αποφάσισαν να πάνε να φάνε κάτι όμως επειδή εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιο κατάστημα ανοιχτό, αποφάσισαν να φτάσουν μέχρι την Πάτρα.

Επιστρέφοντας από την Πάτρα, όπως κατέθεσε η γυναίκα, σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Εκεί ο πρώτος κατηγορούμενος την βίασε. Ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε βγει από το αυτοκίνητο.

«Όσο και να τον παρακαλούσα δεν σταματούσε»

 

Με δάκρυα στα μάτια και έχοντας καταρρεύσει, περιέγραψε ενώπιων του δικαστηρίου την σκηνή του βιασμού της.

«Όσο και να τον παρακαλούσα δεν σταματούσε. Το μαρτύριο μου κράτησε 30 με 40 λεπτά, όμως μου φάνηξκε ότι κράτησε αιώνες» ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε πως στη συνέχεια ο πρώτος κατηγορούμενος είπε στον δεύτερο κατηγορούμενο που πλησίασε: «Τώρα η σειρά σου», εκείνος της είπε να μην φοβάται και της έδωσε τα ρούχα της.

«Τα φόρεσα και άρχισα να τρέχω. Ένιωσα ότι με κυνηγούσε αλλά δεν γύρισα να κοιτάξω. Όταν έφτασα στο σπίτι μου έπεσα κάτω, κατέρρευσα. Όταν συνήλθα πήγα στην αστυνομία» ανέφερε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα της γυναίκας η οποία αναφέρθηκε στα ψυχικά τραύματα που απέκτησε μετά τον βιασμό της. Μετά από το περιστατικό η γυναίκα πήγε σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και χρειάστηκε ψυχιατρική υποστήριξη.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος η γυναίκα του είπε πως ήθελε να αποκτήσουν σχέση. «Το θέλαμε και οι δύο αλλά εγώ τελικά δεν μπόρεσα. Προσπαθούσα αλλά δεν τα κατάφερα γιατί ήμουν μεθυσμένος. Εκείνο το βράδυ είχαμε πιει πάρα πολύ. Μετά μου ζήτησε 100 ευρώ και μου είπε, πως αν δεν τα έδινα να μου έκανε μήνυση.

Στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε πως κατέβηκε από το αυτοκίνητο γιατί δεν αισθανόταν καλά. «Όταν συνήλθα και πλησίασα στο αυτοκίνητο είδα την κοπέλα κλαμένη. Της είπα να μην φοβάται, της έδωσα τα ρούχα της και την ρώτησα αν ήθελε να την πάω σπίτι αλλά έφυγε μόνη της» ανέφερε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις