Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μιλά ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, στην Αθήνα

Μιλά ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης στο Ί...

Με θέμα «Το διαζύγιο του βλέμματος από τους ευρυγώνιους φακούς»

Με την εισήγηση του γνωστού σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη με θέμα «Το διαζύγιο του βλέμματος από τους ευρυγώνιους φακούς» το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, θα συνεχιστεί ο κύκλος ομιλιών που διοργανώνουν οι εκδόσεις Πορφύρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, στην Αθήνα.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης των ταινιών «Βιοτεχνία Ονείρων», «Πολίτικη Κουζίνα», «Νοτιάς» και «1968», προβάλλοντας αποσπάσματα των φιλμ, θα κουβεντιάσει με το κοινό για τις χαμένες πτυχές του εαυτού μας, όπως αυτές καθρεφτίζονται ακούσια, μα τόσο έκδηλα στο βλέμμα μας.

Τη σκυτάλη θα πάρουν με τις δικές τους εισηγήσεις οι: Όλγα Δούκα, Κωνσταντίνος Σπηλιώτης και Χρυσή Καριώτογλου (9/2) ενώ ο φετινός-πέμπτος κατά σειρά- κύκλος ομιλιών θα κλείσει με την τοποθέτηση της γνωστής στιχουργού και ποιήτριας, Λίνας Νικολακοπούλου (16/2).

Περίληψη εισήγησης

Στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχουν απώλειες. Τα «διαζύγια» δεσμών επιρρίπτουν ευθύνες στον σημαντικό άλλο. Τι συμβαίνει όταν το παιχνίδι των δύο αναλαμβάνει ο χρόνος, και η φθορά να παιχθεί μόνο με τον εαυτό μας;

Φιλόδοξοι κατασκευαστές ιστοριών με εικόνες και ήχους, αποτυπώνουμε τις «απώλειες» στην ηλικιακή διαδρομή μας. Ασυνείδητα, προβάλλουμε επαναληπτικά μοτίβα καθήλωσης σε θεματικές και σύμβολα. Με το πέρασμα των χρόνων, χρησιμοποιώντας το ίδιο μας το «ΒΛΕΜΜΑ» ως προέκταση του ψυχισμού, συντελούμε στην αποδόμηση της ματαίωσής μας.

*Ο Τάσος Μπουλμέτης έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη το 1957 και ήρθε στην Ελλάδα το 1964. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και σκηνοθεσία και παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες(UCLA), με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Εργάστηκε ακαδημαϊκά ως βοηθός καθηγητού στο ίδιο Πανεπιστήμιο, και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ως ελεύθερος σκηνοθέτης-παραγωγός σε τηλεοπτικές εκπομπές στα κρατικά κανάλια.

Είναι συμπαραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης τής μεγάλου μήκους ταινίας «Βιοτεχνία Ονείρων», η οποία απέσπασε συνολικά 8 βραβεία στην Ελλάδα και το Χρυσό βραβείο ταινιών του Φανταστικού Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Χιούστον. Επίσης, της «Πολίτικης Κουζίνας», με 10 βραβεία στο ενεργητικό της από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι δύο πιο πρόσφατες ταινίες του είναι ο «Νοτιάς» (2016) και το «1968» (2018).

Από το 1988 σκηνοθετεί διαφημιστικές ταινίες για την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ειδίκευση στα ειδικά εφέ, και σύνθεση και επεξεργασία στην ηλεκτρονική και τρισδιάστατη εικόνα.

*Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη - Χωρισμός και απώλεια

Δεύτερη ομιλία του κύκλου: «Το διαζύγιο του βλέμματος από τους ευρυγώνιους φακούς»

Εισηγητής: Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης.

Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, www.thf.gr

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019.

Διάρκεια: 2 ώρες (18:00-20:00)

Κόστος συμμετοχής: 10 €, μειωμένο 5 €

Για αγορά εισιτηρίου καλέστε στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη στο 210 3611206.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture