Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ" ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΦΙΛΜ ΣΤΗ 2η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ

"ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ" ΤΟ ΒΡΑΒ...

Γνωρίστε τον ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κορε-Ετα

Δύο νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη από την Πέμπτη 6/12 και θα προβληθούν έως την Τετάρτη 12/12.

Στις 19:30 θα παίζεται το φιλμ «Κλέφτες Καταστημάτων» που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών. Το φιλμ «Shoplifters» σε σκηνοθεσία του Hirokazu Kore-Eda, διάρκειας 2 ωρών μας έρχεται από την Ιαπωνία και παίζουν οι Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι.

Σύμφωνα με το στόρι της Γιαπωνέζικης ταινίας του Χιροκάζου Κόρε-Έντα που προβλήθηκε και στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες.

Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

«Ταυτόχρονα γοητευτική και συγκινητική, αυτή η ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες θα κλέψει τις καρδιές του κοινού». Variety

«Ο Κόρε–Έντα παρουσιάζει ένα αριστουργηματικό σύνολο χαρακτήρων για μία οικογένεια που ζει στις παρυφές της κοινωνίας… Μια σπαραχτική ταινία». Screen

«O Κόρε–Έντα επιβεβαιώνει ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες παγκοσμίως με αυτό το συγκινητικό δράμα γύρω από μια διαφορετική οικογένεια». Indiewire

«Γεμάτη με κομψές πινελιές: λεπτομέρειες, στιγμές, ματιές και χαμόγελα. Μια πλούσια, απολαυστική ταινία». Guardian

Από την Πέμπτη 6/12 και έως και την Τρίτη 11/12/2018 στις 21:40 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον θα προβάλλεται η Αμερικάνικη κοινωνικοπολιτική ταινία «Ο Υποψήφιος – The Frontrunner» σε σκηνοθεσία του Τζέισον Ράιτμαν. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χιου Τζάκμαν, Βέρα Φαρμίγκα, Τζ. Κ. Σίμονς, Μόλι Εφραίμ, Κρίς Κόυ, Άλφρεντ Μολίνα.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Το φιλμ έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Hugh Jackman πρωταγωνιστεί στη συναρπαστική ταινία για την αληθινή ιστορία του Αμερικανού, χαρισματικού πολιτικού, Gary Hart σε σκηνοθεσία του Jason Reitman με τίτλο «The Front Runner». Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση του χαρισματικού Γερουσιαστή Hart, που το 1988 είχε κερδίσει τις εντυπώσεις ανάμεσα στους νεαρούς ψηφοφόρους και είχε θεωρηθεί ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Προεδρικό χρίσμα, όταν η καμπάνια του πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της αποκάλυψης ότι είχε εξωσυζυγική σχέση.

Καθώς ο κίτρινος Τύπος άρχισε να αλλοιώνει την πολιτική δημοσιογραφία για πρώτη φορά, ο Γερουσιαστής Hart υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου άφησαν το σημάδι τους στην Αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή. Σε εκείνες τις Προεδρικές εκλογές έμελλε τελικά το χρίσμα των Δημοκρατικών να πάρει ο Έλληνας ομογενής Μάικλ Δουκάκης που ωστόσο έχασε τις εκλογές από τον Τζορτζ Μπους, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών και κηδεύεται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018.

Το φιλμ όπως γράφτηκε, αντλεί έμπνευση και από το κλασικό πολιτικό φιλμ «The Candidate – Ο Υποψήφιος» του Μάικλ Ρίτσι με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ του 1972.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture