Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ο "AQUAMAN" ME ΤΟΝ TZEIΣΟΝ ΜΟΜΟΑ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΤΑΦΟΕ, ΚΙΝΤΜΑΝ, ΧΕΡΝΤ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ο "AQUAMA...

Υποβρύχιος υπερήρωας καταφθάνει στα σινεμά

Γεμάτος τατουάζ, με εντυπωσιακό μυώδες σώμα, μούσι και καστανόξανθα μακριά μαλλιά και μαζί παιχνιδιάρης, έξυπνος και με χιούμορ αλλά και λάτρης της μπύρας. «Θανατηφόρος» πραγματικά ο συνδυασμός του Aquaman, του υπερήρωα της DC Comics που πλέον απέκτησε το δικό του φιλμ με τον 39χρονο Χαβανέζο Jason Momoa να τον ενσαρκώνει.

Ο Momoa με όψη όντως υπερήρωα όπως ο ημίθεος Ηρακλής (στο σινεμά έπαιξε το 2011 τον «Κόναν ο βάρβαρος») και δυναμικού πολεμιστή, εμφανίστηκε το 2014 σε μία cameo σκηνή στο «Batman v Superman, dawn of Justice» αφότου τον επέλεξε ο Zack Snyder ενώ στο «Justin League» είχε έναν πιο μεγάλο & ουσιαστικό ρόλο.

Στο «Aquaman» (14 Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και 21/12 στις ΗΠΑ, την ίδια περίοδο θα το δούμε και στην Ελλάδα) είναι ο Arthur Curry, ο διάδοχος του θρόνου της Ατλαντίδας με ξανθιά μαλλιά και χρυσοπράσινο κοστούμι, ενώ ζώντας στο βυθό μπορεί να επικοινωνεί με τα ψάρια.

Το άγχος είναι μεγάλο με τον βραχύσωμο Momoa να κουβαλά την συγκεκριμένη υπερπαραγωγή στους ώμους του, ωστόσο όπως είπε σε συνέντευξη του στο Βρετανικό περιοδικό Total Film, δεν νιώθει νευρικός για την επιτυχία.

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ήταν ο James Wan (Saw – Σε Βλέπω, Το Κάλεσμα), ο οποίος όπως είπε γελώντας, «έχω σκηνοθετήσει τον The Rock – Ντουέιν Τζόνσον & τον Βιν Ντίζελ οπότε ο Μομόα ήταν εύκολος».

Ο Jason Momoa πρόσθεσε ότι το στόρι που περιγράφει η ταινία είναι πολύ ωραίο με τις περισσότερες σκηνές να λαμβάνουν χώρα υποβρυχίως ενώ ο James Wan λάτρης σκηνοθετών όπως οι Σπίλμπεργκ, Τζορτζ Λούκας και Πίτερ Τζάκσον, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν ολότελα δικό του νέο κόσμο στο φιλμ.

Οδηγός του Aquaman στον υποθαλάσσιο κόσμο είναι η κοκκινομάλλα Mera (η ηθοποιός Amber Heard) μία πολεμίστρια της Ατλαντίδας και πριγκίπισσα που σμίγει με τον Aquaman σε μία προσπάθεια να ενώσουν τη θάλασσα για να αντιμετωπίσουν ένα πόλεμο που έρχεται.

Οι δυο τους όπως είπε ο Τζέιμς Γουάν, είχαν πολλή «χημεία» σχεδόν παρόμοια με αυτή του Μάικλ Ντάγκλας και της Κάθλιν Τέρνερ στο «Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι» του 1984.

Οι απειλές για τον θηριώδη Aquaman είναι ο David Kane – Black Manta που είναι ένας μισθοφόρος που τον υποδύεται ο 32χρονος ηθοποιός από την Λουιζιάνα, Yahya Abdul Matteen II που ήδη έχει παίξει στα «Baywatch» και «The Greatest Showman».

Ο δεύτερος κακός της ταινίας είναι ο Orm, μισός αδελφός του Aquaman, master του ωκεανού, τον οποίο υποδύεται ο Πάτρικ Γουίλσον που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Τζέιμς Γουάν όπως στο θρίλερ «Το Κάλεσμα – The Conjuring».

Στα πρόσωπα –έκπληξη της ταινίας συγκαταλέγεται ο Vulko, ένα πιο φιλικό πρόσωπο της Ατλαντίδας, που τον ενσαρκώνει ο Γουίλεμ Νταφόε που φέτος παίζει και τον ζωγράφο Βαν Γκογκ στο «At eternity’s gate», ερμηνεία που ακούγεται και για τα Όσκαρ.

Ο Vulko έχει το ρόλο του μέντορα του Aquaman αλλά και του συμβούλου του βασιλιά Orm. Ο Νταφόε επιστρέφει σε μία κόμικ ταινία 16 χρόνια μετά το «Spiderman».

Τέλος στα κλου της ταινίας (τα πρώτα πλάνα εντυπωσίασαν τους φαν στο Φεστιβάλ Comic Con τον περασμένο Ιούλιο) είναι και η συμμετοχή της 51χρονης σούπερ σταρ Νικόλ Κίντμαν ως βασίλισσα Atlanna που ερωτεύεται έναν φαροφύλακα τον Thomas Curry (ο Νεοζηλανδός ηθοποιός Temuera Morrison) φέρνοντας στον κόσμο τον Άρθουρ, μετέπειτα Aquaman. Mία από τις σκηνές, δείχνει στρατιώτες της Ατλαντίδας να επεμβαίνουν προκειμένου να φέρουν πίσω στο υποθαλάσσιο βασίλειο την Atlanna.

Eννοείται πως τα εφέ της ταινίας Aquaman, του υπερήρωα με την τρίαινα ως άλλος Ποσειδώνας, έχουν πρωτεύοντα ρόλο.

Παρακολουθώντας το φιλμ έχεις την αίσθηση ότι βλέπεις το Avatar, τον Ιντιάνα Τζόουνς και το Star Wars, απλά με το δικό του ολότελα, καινούριο κόσμο, υπογράμμισε με ενθουσιασμό ο Μομόα.

Το ζήτημα είναι πόσο ψηλά θα πάει εμπορικά η ταινία κι αν οι λάτρεις των κόμικ υπερηρώων όχι μόνο της DC αλλά και της Μάρβελ, θα πάνε μαζικά να την δουν.

*Το φιλμ το περιμένουμε τις γιορτές και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture