Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Το πέρασμα αντίκρυ» με ήρωα έναν Βορειοηπειρώτη

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Το πέρασ...

Την Παρασκευή 24/11 στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» στις 19.30

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30 το απόγευμα, θα γίνει η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου με τίτλο «Το πέρασμα αντίκρυ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, στο «Σπίτι του Ηπειρώτη», στην οδό Μουρούζη 14, 1ος όροφος, πλησίον στην Καρόλου στην Πάτρα.

1955. Πέντε νέοι Βορειοηπειρώτες προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα αλλά έρχονται αντιµέτωποι µε τις αλβανικές περιπόλους και το ηλεκτροφόρο συρµατόπλεγµα κατά µήκος της συνοριογραµµής. Μόνο ο Οδυσσέας καταφέρνει να γλιτώσει και να περάσει αντίκρυ… Καταλήγει στην Αµερική, τα χρόνια περνούν, αλλά δεν παύει να αγωνιά για τη µοίρα των δικών του και της Όλγας, του µεγάλου του έρωτα. Να ’ναι άραγε ζωντανοί ή άφησαν την τελευταία τους πνοή στις απάνθρωπες φυλακές του Σπατς;

1989. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου αποτελεί έναυσµα για την κατάρρευση του σκληρού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, το πέρασµα αντίκρυ έχει αρχίσει να ανοίγει και ο Οδυσσέας αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά του πίσω στην Αµερική και να επιστρέψει στο χωριό του. Η καταβύθιση στα γεγονότα του παρελθόντος και η απρόσµενη συνάντηση µε αγαπηµένα πρόσωπα θα αλλάξουν την πορεία της ζωής του για πάντα…

Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που βασίζεται σε µαρτυρίες και πραγµατικά γεγονότα.

Έγραψαν για τον συγγραφέα:

«Η πολυεπίπεδη χρονικά αφήγηση βοηθά τον αναγνώστη να έρθει σε πλήρη επαφή µε έναν ρέοντα χρόνο, έτσι που να γίνεται συνοµιλητής του συγγραφέα. Η αµεσότητα της αφήγησης είναι τέτοια που θαρρείς πως είσαι παρών στα γεγονότα και ακούς τους διαλόγους.» –Άγγελος Πετρουλάκης, Fractal

*Ο Θοδωρής Δεύτος έχει γεννηθεί στα Γιάννενα και σπούδασε Μαθηµατικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Υπηρέτησε στη Δηµόσια εκπαίδευση για τριάντα χρόνια, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011) και το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνοµοσπονδίας Ελλάδος. Από το 2006 εκλέγεται Δηµ. Σύµβουλος στον Δήµο Ιλίου.

Πρωτοεµφανίστηκε στα γράµµατα το 2004 και έκτοτε έχουν εκδοθεί έξι βιβλία του: Ο ηπειρωτικός γάµος, Μη ρωτάς γιατί, Σµύρνη, συγγνώµη, Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;, Τραπεζούντα, το διαµάντι της Ανατολής, Είµαι πολίτισσα, τζάνουµ!

Στην εκδήλωση στην Πάτρα θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Λευτέρης Τσιρώνης, έμμισθος υποθηκοφύλακας και συγγραφέας, ο Αλέξης Γκλαβάς, πολιτιστικός συντάκτης και ραδιοφωνικός παραγωγός και ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Αχαΐας Φίλιππος Παπουτσής. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Χάιδας ενώ το όλο event θα πλαισιωθεί μουσικά από το Πολυφωνικό σχήμα της Ένωσης Βορειοηπειρωτών. Παρών θα είναι ο ίδιος ο συγγραφέας που θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Την λογοτεχνική παρουσίαση συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, το βιβλιοπωλείο Η Γωνιά του Βιβλίου της οικογένειας Παπαχρίστου και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture