Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου & ο Φίλιππος Σοφιανός στην "Τρισεύγενη" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Εντάσεις στην συνεδρίαση του ΔΣ του θέατρου

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου & ο Φίλιππος ...

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος

Τελικά αποκαλύφθηκε το…μεγάλο μυστικό όπως είχε εξελιχθεί, για το ποιοι ηθοποιοί επελέγησαν για την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου που θα κάνει πρεμιέρα 21 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Η ηθοποιός που θα κάνει τον κεντρικό ρόλο του έργου του Παλαμά που εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι και η όλη παράσταση θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου λαικού θεάματος κατά τα λεγόμενα του ίδιου του κ. Τσιάνου, είναι η Αντιγόνη Κουλουκάκου, η οποία μάλιστα έχει συμμετάσχει στην Ιταλική κινηματογραφική ταινία «Loro» του Paolo Sorrentino της «Τέλειας Ομορφιάς», με θέμα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (τον υποδύεται ο Τόνι Σερβίλο). Η ταινία μάλιστα προβλήθηκε πριν λίγο καιρό στις αίθουσες της Αθήνας.

Στην παράσταση «Τρισεύγενη» παίζουν και οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αρβανίτη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελίνα Καπετάνου, Δημήτρης  Καραβιώτης, ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός  Φίλιππος Σοφιανός, η Μαρία Ελένη Ροζάκη, ο Βασίλης Τσόρλαλης και οι Πατρινοί ηθοποιοί Δωροθέα Στεργιώτη και Διονύσης Βούλτσος.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 31/10 στο Μπάρρυ δεν έλειψαν οι εντάσεις που προήλθαν από δύο μέτωπα, πρώτα από το γεγονός της μικρής εκπροσώπησης Πατρινών καλλιτεχνών και δη ηθοποιών στην «Τρισεύγενη» και δεύτερον από τα παράπονα του Τσέζαρις Γκραουζίνις, διευθυντή της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ του ιδίου & του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Σταύρου Τσακίρη.

Ο κ. Τσακίρης πάντως υπογράμμισε πως η σχολή δεν έχει κανένα πρόβλημα λειτουργίας και το μόνο που πρέπει να γίνει, είναι όλοι σπουδαστές και καθηγητές να αφοσιωθούν στο αντικείμενο τους και το θέατρο θα σταθεί αρωγός δίπλα τους.

Επίσης για τα παράπονα περί χαμηλής έως ανύπαρκτης εκπροσώπησης του ντόπιου δυναμικού στην «Τρισεύγενη» ο κ. Τσακίρης αρκέστηκε να πει πως θα υπάρξουν κι άλλες παραγωγές έως το καλοκαίρι όπου και θα αξιοποιηθούν οι Πατρινοί καλλιτέχνες, η αξία των οποίων είναι εγνωσμένη.

Να θυμίσουμε πως την μουσική & τα τραγούδια της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Η «Τρισεύγενη» ανεβαίνει με αφορμή την συμπλήρωση 160 χρόνων  από τη γέννηση του ποιητή Κωστή Παλαμά.

Σκηνικά: Άγγελος Αγγελής

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου.

Ο Κώστας Τσιάνος εκτός από την σκηνοθεσία υπογράφει και την διασκευή/δραματουργική επεξεργασία του κειμένου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο μεταξύ παρουσιάζει ήδη στην παιδική του σκηνή, από τις 16 Οκτωβρίου 2018 για τα σχολεία, το έργο «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη ενώ προχωρούν οι πρόβες για το έργο «Μαμ» του Σάκη Σερέφα που θ’ ανέβει από το Άρμα Θέσπιδος σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου στις 23/11 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Η «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά μιλά για την ιστορία μιας  νέας και ανυπότακτης κοπέλας, η οποία  ταράζει την ήσυχη ζωή ενός μικρού χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί με ένα νέο. Τα δυο παιδιά ανήκουν σε δυο οικογένειες που τις χωρίζει ένα παλιό μίσος…και η τραγωδία δεν αργεί να ξεσπάσει.

Η παραγωγή αυτή πραγματοποιείται σε  συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και άλλους φορείς που συνδέονται με την διατήρηση και προβολή του έργου του Παλαμά.

Άρμα Θέσπιδος - Σάκη Σερέφα «Μαμ»

Το έργο έχει τιμηθεί με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007», της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών.

Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Ζοζέφ και την απρόσμενη φιλία του με τον Μεγάλο, έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου. Επτά χρόνια ταξιδεύουν μαζί. Από το σπίτι στο σχολείο. Τα λένε όλα μεταξύ τους. Ο Μεγάλος όμως θα μάθει στον Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν παράξενο τρόπο. Η μέθοδός του είναι: επτά συνταγές μαγειρικής. Μπορούν επτά συνταγές να σε μάθουν να μη φοβάσαι τον θάνατο;  Να αντιμετωπίσεις την ερωτική απογοήτευση;

Να κυνηγήσεις την ευτυχία σου;  Να δεις την πόλη σου  σαν να την βλέπεις για πρώτη φορά; Να μάθεις να ζεις ελεύθερος μακριά από το κοπάδι;  Να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό; Οι επτά συνταγές μαγειρικής του Μεγάλου μπορούν.

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος.

Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σκιαφκου,

Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος

Χορογραφία: Μαριμίλη Ασημακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Παιδική Σκηνή - Όσκαρ Ουάιλντ, «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ»

Συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Ο Όσκαρ Ουάιλντ με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης. Η παράσταση ενώ έχει έντονα κωμικά στοιχεία μας μιλά για την διαχείριση του φόβου, φαινόμενο συχνά αυξημένο στη παιδική ηλικία και την έξυπνη αντιμετώπιση του. Μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία ανιδιοτελώς.

Διασκευή κειμένου:  Άντρη Θεοδότου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαίτης

Σκηνικά –κοστούμια:  Μαντώ  Ψυχουντάκη,

Μουσική: Νίκος Τσέκος,  Κίνηση : Μαρίζα Τσίγκα , Σχεδιασμός Φωτισμών : Νίκος Σωτηρόπουλος , Βοηθός σκηνογράφου  Σωτηρία Τσιάτα

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Κατερίνα Μηλιώτη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Γιάννης Ζαράγκαλης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έφη Κιούκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Σπύρος Πετούσης.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων –Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

*Να προσθέσουμε πως το μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Ουρανία Μπίρμπα ζήτησε να γίνει άμεσα νέα συνεδρίαση του ΔΣ του θεάτρου με θέμα τη Δραματική σχολή και το αίτημα της έγινε αποδεκτό.

Ο Δημ. Δεγαίτης.

Ο Δημ. Δεγαίτης.

Ο Δημ. Δεγαίτης.

Ο Χρήστος Στρέπκος.

Ο Χρήστος Στρέπκος.

Ο Χρήστος Στρέπκος.

Ο Φίλιππος Σοφιανός.

Ο Φίλιππος Σοφιανός.

Ο Φίλιππος Σοφιανός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture