Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ- Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Ο ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν...

Τον Νουρέγιεφ υποδύεται ο Oleg Ivenko

Μία από τις νέες κινηματογραφικές ταινίες που έκαναν πρεμιέρα στο 62ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου στις 18 Οκτωβρίου 2018 και συζητήθηκαν θετικά ήταν το «The White Crow», μία Βρετανική παραγωγή, σε σενάριο του Sir David Hare, υποψήφιου για Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για τα φιλμ «Οι Ώρες» και «The Reader – Σφραγισμένα χείλη». Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός Ralph Fiennes, ο οποίος και κρατά ένα ρόλο.

Η ταινία αφορά στον σπουδαίο Ρώσο χορευτή και χορογράφο Rudolf Nureyev (1938-1993) τον οποίο υποδύεται ο Oleg Ivenko στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο ενώ ο διάσημος Ουκρανός χορευτής και ηθοποιός Sergei Polunin παίζει τον συγκάτοικο του Νουρέγιεφ, Yuri Soloviev. Η ταινία που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Telluride στο Κολοράντο, έχει βασιστεί στο βιβλίο «Rudolf Nureyev: The Life» της Julie Kavanagh.

Ο Νουρέγεφ πηγαίνοντας στο Παρίσι αρχές του ’60 με τα Kirov Ballet θα γοητευτεί από την Πόλη του Φωτός, θα έρθει κοντά με μία Χιλιανή κληρονόμο (στο ρόλο η Ελληνογαλλίδα Αντέλ Εξαρχόπουλος) και θα θελήσει να παραμείνει στο Παρίσι προξενώντας πονοκέφαλο στην KGB. Να σημειωθεί πως ο Νουρέγεφ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο Paris Opera Ballet την περίοδο 1983 με 1989 και παρέμεινε ο κορυφαίος του χορογράφος έως τον Οκτώβριο του 1992.

Μέσα από την ταινία που προβλήθηκε στην ενότητα Create του 62ου Φεστιβάλ του Λονδίνου, ο θεατής μαθαίνει πως ο Νουρέγεφ γεννήθηκε σ’ ένα συρμό του Υπερσιβηρικού, για τα χρόνια του σχολείου και της νιότης του που σμίλεψαν τον ατίθασο, ασυμβίβαστο χαρακτήρα του και την σεξουαλικότητα του, κ.α. Όπως αναφέρεται στο έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Λονδίνου για την ταινία, το ταλέντο και ταμπεραμέντο του Νουρέγεφ προκάλεσαν θύελλα στον κόσμο του μπαλέτου και στις διεθνείς σχέσεις.

*Ο 55χρονος Ralph Fiennes είναι και εκ των παραγωγών της ταινίας που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες αργότερα μέσα στη σαιζόν.

Επιμέλειεα: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture