Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται 11 Οκτωβρίου η ταινία «Alpha»

Έρχεται 11 Οκτωβρίου η ταινία «Alpha»

Μία επική περιπέτεια που διαδραματίζεται στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων

To ιστορικό, περιπετειώδες φιλμ με τίτλο «Alpha» που ήδη παίζεται στις ΗΠΑ από τις 17 Αυγούστου 2018 και οι διεθνείς εισπράξεις του έχουν φτάσει τα 80 εκατομμύρια (τα 35 εκατομμύρια από την προβολή του στις ΗΠΑ) θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου 2018 σε διανομή της Feelgood.

Ένας νεαρός άντρας πηγαίνει για κυνήγι με τους καλύτερους της φυλής του. Τραυματίζεται και αναγκάζεται να μάθει να επιβιώνει μόνος του στην άγρια φύση. Εξημερώνει έναν λύκο που τον έχει εγκαταλείψει η αγέλη του κι έτσι μαθαίνουν να στηρίζονται ο ένας στον άλλον. Γίνονται γρήγορα σύμμαχοι και αντιμετωπίζουν αμέτρητους κινδύνους και δυσκολίες για να επιστρέψουν στους δικούς τους, πριν αρχίσει ο χειμώνας.

Μία επική περιπέτεια που διαδραματίζεται στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Μία οπτικά καθηλωτική ιστορία που ρίχνει φως στην καταγωγή του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Ένα πανανθρώπινο παραμύθι για την επιβίωση σκηνοθετημένο με αυθεντικότητα και συναίσθημα. Ένα εντυπωσιακό θέαμα χάρη στα οπτικά εφέ, τα καταπληκτικά τοπία και την καθηλωτική του ατμόσφαιρα.

Η ταινία είναι εξίσου μία συναρπαστική περιπέτεια και μία συναισθηματική ιστορία που αφηγείται την ανακάλυψη του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Ξεκίνησε  από την αναζήτηση μιας ιστορίας που προσπερνά τα σύνορα της γλώσσας και εξελίχθηκε στην ιδέα της εξημέρωσης του λύκου από τους πρωτόγονους. Μέσα στα χρόνια που γράφτηκε το σενάριο η εκτενής έρευνα έριξε φως σε μία εποχή της ανθρωπότητας που βλέπουμε σπάνια. Έτσι διαμορφώθηκε μία παγκόσμια ιστορία για την οικογένεια, τις μάχες και τη συντροφικότητα που διαδραματίζεται πριν από 20.000 χρόνια.

Ο κόσμος ήταν διαφορετικός τότε. Οι άνθρωποι ήταν διαφορετικοί τότε, αλλά τα εργαλεία τους ήταν εξελιγμένα και οι φυλές ήταν σαν οικογένειες με τη δική τους ιεραρχία. Ο σεναριογράφος και ο 46χρονος σκηνοθέτης Albert Hughes εμπνεύστηκαν από αυτή τη διαχρονική ιστορία επιβίωσης. "Θέλαμε να πούμε την πιο παγκόσμια ιστορία που μπορούσαμε κι έτσι ανατρέξαμε στο παρελθόν, σε αυτή την κουλτούρα. Όσο κάναμε έρευνα τόσα περισσότερα ανακαλύπταμε και συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ένα πολύ πλούσιο υλικό από το οποίο μπορούσαμε να αντλήσουμε".

Ο σκηνοθέτης είναι γνωστός για τη σχολαστική του προετοιμασία και είχε κάνει πολλή δουλειά πριν προσεγγίσει τον σεναριογράφο. Ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής του τμήματος της προϊστορίας στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Από τον ειδικό έμαθε την αρχαιολογική γνώση που έχουμε για το πώς ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο, τι όπλα χρησιμοποιούσαν, πώς άναβαν φωτιά, πώς έφτιαχναν ρούχα από δέρμα ζώων, μέχρι και  το πώς στολίζονταν.

Πολύ πριν βρεθούν οι ηθοποιοί για την ταινία, ήταν σημαντικό να αποφασιστεί πώς θα απεικονιστούν τα ζώα, ειδικά ο Alpha, ο λύκος που εξημερώνει ο ήρωας της ταινίας. Ο σκηνοθέτης ήθελε η ταινία να είναι πραγματικό γύρισμα, όσο ήταν δυνατόν. Ήθελε πραγματικά ζώα και αληθινές τοποθεσίες. Το συναισθηματικό φορτίο της κεντρικής σχέσης της ταινίας, ανάμεσα στον άνθρωπο και στον λύκο, εξαρτιόταν από την αυθεντικότητα.

Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε ένα τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο, που μπορεί να εκπαιδευτεί και μοιάζει πολύ στον πρόγονο του, τον λύκο.  Η ράτσα αυτή είναι μια φυλή που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '50 από τον στρατό και είναι διασταύρωση γερμανικού ποιμενικού και του λύκου των Καρπαθίων. Δεν είναι διαδεδομένη φυλή, αλλά έχει αναγνωριστεί από τον κυνολογικό όμιλο και παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς.

Η παραγωγή πέτυχε τον πρώτο λαχνό με τον πεντάχρονο Chuck, έναν σκύλο που παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς. Ο σκύλος ήρθε σε επαφή με τον πρωταγωνιστή πολύ νωρίς και έτσι τον συνήθισε.

Alpha: Το ανθρώπινο στοιχείο

Ο ρόλος του Keda, του κεντρικού ήρωα, ήταν ζωτικής σημασίας. "Διαβάζω πολλές σύγχρονες ιστορίες και ήθελα κάτι γήινο, κάτι που να ασχολείται με τη φύση" λέει ο Αυστραλός Kodi Smit-McPhee, ο ηθοποιός που υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο. "Ο Kodi είναι ένας βαθιά χαρισματικός ηθοποιός" λέει ο σκηνοθέτης. "Έχει ώριμα ένστικτα και δεν παίζει εγκεφαλικά. Παίζει συναισθηματικά".

Για τον ρόλο του πατέρα, που μαθαίνει τον γιο να είναι ατρόμητος, επιλέχθηκε ο Ισλανδός Jóhannes Haukur Jóhannesson, στον οποίο σκηνοθέτης εντόπισε τον ευάλωτο άντρα που έψαχνε. "Έχει σκληρότητα, αλλά έχει και καρδιά. Αυτό μου άρεσε", ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Την ταινία αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture