Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κυριακάτικος περίπατος γνωριμίας στα μνημεία και τα μουσεία της Πάτρας σήμερα το πρωί

Κυριακάτικος περίπατος γνωριμίας στα μνη...

Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς - «Πάτρα, μια πόλη, μια διαδρομή με πολλαπλές αφηγήσεις»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχει όπως ήδη έχουμε γράψει και φέτος στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με μια σειρά εκδηλώσεων.

Μία από αυτές έχει την ονομασία «Πάτρα, μια πόλη, μια διαδρομή με πολλαπλές αφηγήσεις». Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:00-13:00 και αφετηρία τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα θα ξεκινήσει μία διαδρομή με πολλαπλές αφηγήσεις όπου μπορεί να συμμετέχει το κοινό της πόλης.

Το διήμερο αυτό θεματικών πολιτιστικών διαδρομών που περιελάμβανε και δράση την Παρασκευή 28/9 το πρωί στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με τη συμμετοχή μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της πόλης (Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νότιου Ιονίου, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Μουσείο Τύπου-ΕΣΗΕΠΗΝ, Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Πατρών, Διάζωμα-κίνηση πολιτών) και εθελοντικές ομάδες, με απώτερο σκοπό τη γνωριμία του κοινού με τα μνημεία, τα μουσεία της πόλης και τις πολλαπλές αφηγήσεις της.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μέσα από ειδικά διαμορφωμένες θεματικές  διαδρομές, εκπαιδευτικές δράσεις και δρώμενα τόσο στο Μουσείο όσο και στον  κεντρικό ιστό της πόλης.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Γεωργία Μανωλοπούλου, Αλεξάνδρα Κωτσάκη, Θανάσης Θεμελής. Δημιουργικό Αφίσας: Δήμητρα Μυλωνά (φοιτήτρια Ε.Α.Π/Σ.Ε.Τ.). Τηλ. εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: 2613 616178. Fax: 2610 423386 / email: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture