Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θεία λειτουργία και μνημόσυνο για τον αοίδιμο π. Χαρίτωνα

Πάτρα: Θεία λειτουργία και μνημόσυνο για...

Στο ναό Αγ. Ανδρέου της Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος»

Την μνήμη του Οσίου Χαρίτωνα του Ομολογητή τιμά η εκκλησία μας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Όσιος Χαρίτων καταγόταν από το Ικόνιο και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυρηλιανού (270 - 275 μ.Χ.). Ήταν γνωστός για το χριστιανικό του ήθος, γι’ αυτό και όταν εξεδόθη διάταγμα κατά των Χριστιανών, ήταν από τους πρώτους που συνέλαβε ο Έπαρχος της πόλης και υπεβλήθη σε φρικτά βασανιστήρια.

Με αφορμή την συγκεκριμένα ημέρα και εορτασμό θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής 28/9 στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου του συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος» στην οδό Μιαούλη, Θεία λειτουργία όπου θα προεξάρχει ο αιδεσιμολογιότατος π. Παύλος Σπίνος από τον γειτονικό ιερό ναό Παντανάσσης. Στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα τελεστεί και ιερό μνημόσυνο στον αοίδιμο φλογερό ιεραπόστολο και ιδρυτή του συλλόγου «Ο Πρωτόκλητος», τον μακαριστό π. Χαρίτωνα Πνευματικάκι, ο οποίος ανάλωσε τη ζωή του για 25 χρόνια στην υπηρεσία και διακονία της Ορθοδόξου ιεραποστολής στο Κονγκό. Ο π. Χαρίτων εκοιμήθη το 1998, πριν από 20 χρόνια την Δ’ Κυριακή των Νηστειών.

Η Θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση θα γίνουν με τις ευλογίες του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις