Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Λαμπερή έναρξη του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσία του Πάβελ Παβλικόφσκι – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Λαμπερή έναρξη του 24ου Διεθνούς Φεστιβά...

Παρέστη και η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά η τελετή έναρξης του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την προβολή της ταινίας «Ψυχρός Πόλεμος», του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη για την «Ida», Πάβελ Παβλικόφσκι, ο οποίος και παρέστη κερδίζοντας τις εντυπώσεις των σινεφίλ. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας καλωσόρισε τον σπουδαίο Πολωνό σκηνοθέτη και του προσέφερε τιμητικό βραβείο για την παρουσία και το έργο του.

Στην λαμπερή τελετή έναρξης παρευρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βασίλης Κατσούφης, ο Διευθυντής στη Διεύθυνση Προώθησης (Hellas Film) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης  και ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Παναγιώτης Κουάνης. Επίσης παρέστησαν πολλοί άνθρωποι της τέχνης όπως ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, ο κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, κ.α.

Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας θα συνεχιστούν έως και τις 30/9/2018 έχοντας στο πρόγραμμα τους 114 ταινίες μεγάλου μήκους και 67 μικρού μήκους.

Οι φωτ. από την έναρξη του φετινού φεστιβάλ είναι των Νίκου Κατσαρού, Θάλειας Γαλανοπούλου, Ιωάννη Στεφανίδη. Βρείτε ΟΛΟ το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture