Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ- ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟ...

Εκεί ο νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Τάκης Πετρόπουλος

Στίχοι γραμμένοι από τον Ιθακήσιο Μιχάλη Μπουρμπούλη, τους οποίους έχει «ντύσει» με μοναδική επιτυχία  ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, γέμισαν το βράδυ της Δευτέρας 10/9/2018, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, ξυπνώντας μνήμες από την εποχή των «αδιέξοδων» στις λαϊκές συνοικίες κάθε πόλης, στη διάρκεια της συναυλίας που έδωσε ο συνθέτης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου, στο οποίο είχε παλιότερα διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Το κοινό της Πάτρας είχε την δυνατότητα να απολαύσει μία εξαιρετική συναυλία, με τις μοναδικές ερμηνείες της Φωτεινής Βελεσιώτου και της Θεοδώρας Μπάκα.

Από την «Πλατεία Βάθης», στο «Μεταξουργείο», και από εκεί στον «Αγέρα στους δρόμους» και τα «Ρεμπέτικά μας», ήταν μερικές μόνο από τις μουσικές «στάσεις», στα τραγούδια που ακούστηκαν.

Συνδετικός κρίκος γι’ αυτή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής των δημιουργών και ερμηνευτών, ήταν το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Μετά από χρόνια ακούστηκαν τα «Λαϊκά Προάστια», στην ολοκληρωμένη μουσική τους γραφή.  Ένα έργο σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, που το σφράγισε μοναδικά η ανεπανάληπτη ερμηνεία της Σωτηρίας  Μπέλλου, αφού σχεδόν όλα τα τραγούδια αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και  συντροφεύουν αδιάκοπα  όλους τους Έλληνες, από το 1980 που κυκλοφόρησε ο δίσκος, μέχρι τις μέρες μας.

Παρών ήταν και ο νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος.

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Κολλιόπουλου.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018 είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture