Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΝΙΚΑΣ ΣΚΗΝOΘΕΤΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ "8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ"

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΝΙΚΑΣ ΣΚΗΝOΘΕΤΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΓΑΛΛΙ...

Θα συνεχιστεί και η παιδική παράσταση "Σκύλος με Σπίτι"

Ο γνωστός Πατρινός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μίλτος Νίκας που παρουσίασε την περασμένη σαιζόν στο Επίκεντρο+, σε δική του σκηνοθεσία την επιτυχημένη παράσταση "Έρωτας στη Μόσχα", μία σύνθεση κειμένων με αφορμή το έργο της Λουντμίλα Πετρουσέφσκαγια «Έρωτας/Αγάπη» και την προσθήκη ποιημάτων Ρώσων ποιητών (Πούσκιν, Γκριμπογέντωφ, Λέρμοντωφ, Νεκράσωφ, Μπριούσωφ, Αχμάτοβα,Γιεφτουσένκο, Έρενμπουργκ, Σεργκέι, Μαγιακόφσκι) όπου έπαιξε κιόλας, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr για τη νέα περίοδο ένα έργο που θ’ αρέσει πολύ.

Θα σκηνοθετήσει στο Επίκεντρο+ στην Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν, την παράσταση «8 Γυναίκες -8 Femmes» ή «8 Γυναίκες Κατηγορούνται», μία Γαλλική μαύρη κωμωδία μυστηρίου του Ρομπέρ Τομά που μάλιστα έγινε και κινηματογραφική ταινία από τον Φρανσουά Οζόν το 2002 με την αφρόκρεμα του Γαλλικού σινεμά να πρωταγωνιστεί όπως η Κατρίν Ντενέβ, η Φανί Αρντάν, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Ντανιέλ Νταριέ, η Εμανουέλ Μπεάρ, κ.α.

Για το ποιες ηθοποιοί θα συγκροτήσουν τον θίασο δεν έχουμε μάθει, σίγουρα πάντως προβλέπεται να είναι μία παράσταση που θα συζητηθεί με την σκηνοθετική σφραγίδα του Μίλτου Νίκα, ενός ταλαντούχου και πάντα ανήσυχου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει τελειώσει τη δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη.

Στο μεταξύ τη νέα φθινοπωρινή/χειμερινή περίοδο στο Επίκεντρο+ θα ξαναπαιχθεί η παιδική παράσταση που άρεσε σε μικρούς και μεγάλους θεατές την περασμένη σαιζόν, το «Σκύλος με Σπίτι» που βασίζεται στο συμβολικό παραμύθι της βραβευμένης συγγραφέως παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Επίκαιρο όσο ποτέ, το έργο αυτό παρουσιάστηκε με επιτυχία σε πανελλήνια πρώτη τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και συνέχισε από τις 25 Φεβρουάριου 2018 στο Επίκεντρο+ με Πατρινούς ηθοποιούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιώργος Λογαράς. Η παράσταση λοιπόν αυτή αναμένεται τέλη Σεπτεμβρίου 2018 να επιστρέψει στην σκηνή του Επίκεντρου+.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture