Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: 1.000 θεατές στις "Εκκλησιάζουσες"- Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Πάτρα: 1.000 θεατές στις "Εκκλησιάζ...

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού στους πληγέντες

Περίπου 1.000 θεατές παρακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018 στον κήπο του Royal – παλιό Πτωχοκομείο, στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα, την παράσταση αρχαίου δράματος «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα με τον Αντώνη Λουδάρο ως Πραξαγόρα κι ένα πολυάριθμο επιτελείο ηθοποιών, μεταξύ των οποίων ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Μελέτης Ηλίας, η Σοφία Μουτίδου, ο βετεράνος Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Σταρόβας, κ.α.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας απευθυνόμενος στον κόσμο εξέφρασε τη θλίψη του για το μεγάλο κακό που συνέβη στην Ανατολική Αττική με τα θύματα από την φονική πυρκαγιά ενώ έκανε κι ένα πολιτικό σχόλιο λέγοντας πως θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες της τραγωδίας και να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό όχι μόνο οι παλαιότεροι αλλά και οι νεότεροι!

Η Σοφία Μουτίδου μαζί με όλο το θίασο και τους θεατές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 83 νεκρών της φωτιάς ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια, θα δοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως βοήθεια στους πληγέντες από την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική. Ο κήπος του Royal, να σημειωθεί πως είχε παραχωρηθεί δωρεάν στους συντελεστές της παράστασης.

Αναφορικά με το καλλιτεχνικό μέρος, η παράσταση ήταν ουσιαστικά μία διασκευή του Αριστοφανικού κειμένου με πολύ τραγούδι μέσα, θυμίζοντας σε πολλά σημεία επιθεώρηση. Μία από τις γυναίκες στις Εκκλησιάζουσες ήταν και η Μακεδονίτισσα τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου χώρα» ενώ ο Ησαΐας Ματιάμπα υποδύθηκε τον γεροδεμένο Κέφαλο. Η παράσταση που περιείχε και πολλά νησιώτικα τραγούδια, τον θίασο να εμφανίζεται και με αμφίεση τσολιά και τη Σοφία Μουτίδου να τραγουδά το κομμάτι από την ταινία «Αστραπόγιαννος», «ήλιε φονιά πώς άφησες» (όπου αντί «να γίνει το κακό», έλεγε «να φύγει το τεκνό»), φάνηκε να αρέσει στον κόσμο.

Υπήρχαν και αναφορές σε φιλμ της Αλίκης Βουγιουκλάκη όπως «Η Κόρη του ήλιου» ενώ ο Γιώργος Κωνσταντίνου είχε έναν μονόλογο ως ο "Έλληνας".

Η παράσταση εκτός απροόπτου (καιρού) επαναλαμβάνεται απόψε στις 21.30 στο Royal.

Τιμές εισιτηρίων : Προπώληση - Μειωμένο 15 € και στο ταμείο την ημέρα της παράστασης 18€.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture