Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΟ ΦΙΛΜ "FIRST MAN"ΤΟΥ ΝΤΑΜΙΕΝ ΣΑΖΕΛ ΜΕ ΤΟ ΡΑΙΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

ΤΟ ΦΙΛΜ "FIRST MAN"ΤΟΥ ΝΤΑΜΙΕΝ...

Ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι

Μετά τον θρίαμβο του «La La Land», ο Ντάμιεν Σαζέλ επιστρέφει στη Κινηματογραφική Μόστρα της Βενετίαςμε το καινούριο του φιλμ με τίτλο «First Man».

Όπως αναφέρει το flix.gr, λίγο πριν ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, είναι πλέον επίσημο ότι η ταινία που θα εγκαινιάσει τον φετινό κύκλο των προβολών θα είναι το ήδη πολυαναμενόμενο «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ, η ταινία που αποτελεί την επιστροφή του σκηνοθέτη μετά από την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του «La La Land» αλλά και το ουσιαστικό στοίχημα που θα αποδείξει αν η δημιουργική του ματιά έχει την ίδια αιχμή μακριά από τη δύναμη της μουσικής και του ρυθμού.

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong» και διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο του (επίσης με παγκόσμια πρεμιέρα στην Βενετία λίγα χρόνια πριν) «Spotlight», Τζος Σίνγκερ, το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA και το διαστημικό της πρόγραμμα βρισκόταν σε πυρετώδη προετοιμασία προκειμένου να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι, η οποία κατέληξε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και επαναστατικές επιστημονικές αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Κι αν η σύνοψη μοιάζει να προετοιμάζει για μια ακόμη συμβατική βιογραφική ταινία, ο Σαζέλ και ο Σίνγκερ υποστηρίζουν με σθένος ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, γεγονός που μένει πλέον να αποδειχθεί στο κόκκινο χαλί του Λίντο της Βενετίας, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, όπως γράφει το flix.gr. Μαζί με τον Σαζέλ, στο κόκκινο χαλί του φετινού Φεστιβάλ της Βενετίας αναμένεται να περπατήσει και ο Καναδός σούπερ σταρ Ράιαν Γκόσλινγκ, κάτι που το χρωστούσε στο Φεστιβάλ από τη χρονιά του «La La Land», καθώς απουσίαζε τότε λόγω των γυρισμάτων του «Blade Runner 2049».

Δίπλα στον ξανθό γόη Γκόσλινγκ συμπρωταγωνιστεί η Κλερ Φόι στο ρόλο της συζύγου του, Τζάνετ ενώ παίζουν επίσης οι Κάιλ Τσάντλερ, Κόρεϊ Στολ, Τζον Μπέρνταλ, Τζέισον Κλαρλ και Ίθαν Εμπρι. Το «First Man» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου 2018 ενώ η παρουσία του ως ταινία έναρξης της φετινής Mostra της Βενετίας επιβεβαιώνει πλέον επίσημα και τις Οσκαρικές βλέψεις του.

*Το πλήρες πρόγραμμα του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας πρόκειται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture