Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξανακυκλοφορεί στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Ντάρλινγκ» με την βραβευμένη με Όσκαρ Τζούλι Κρίστι

Ξανακυκλοφορεί στις Ελληνικές αίθουσες τ...

Από τις 28/6/2018 σε διανομή της Bibliotheque

Μία θρυλική ταινία της δεκαετίας του ’60 που μάλιστα χάρισε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου στην Αγγλίδα ηθοποιό Τζούλι Κρίστι που την ίδια χρονιά, το ’65 έπαιξε και στο «Δόκτωρ Ζιβάγκο», το «Ντάρλινγκ» σε σκηνοθεσία του Τζον Σλέσιντζερ, θα προβληθεί στις Ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 σε επανέκδοση σε νέα, ψηφική κόπια, από την Bibliotheque.

Πιο συγκεκριμένα το φιλμ θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ [Εξάρχεια], σινέ ΟΑΣΗ [Παγκράτι], σινε ΛΑΙΣ [Ταινιοθήκη της Ελλάδος] και σινε ΔΙΑΝΑ [Μαρούσι] στην Αθήνα.

Το «Darling» όπου η κούκλα Τζούλι Κρίστι συμπρωταγωνιστεί με τους Ντερκ Μπογκάρντ και Λόρενς Χάρβεϊ, έλαβε 3 Βραβεία Όσκαρ, Α' Γυναικείου Ρόλου – Τζούλι Κρίστι, Πρωτότυπου σεναρίου - Φρέντερικ Ράφαελ και Κοστουμιών σε ασπρόμαυρη ταινία - Τζούλι Χάρις.

Επίσης η ταινία τιμήθηκε με 4 Βραβεία BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Σεναρίου και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης ενώ έλαβε και Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Μόσχας.

Διάρκεια : 120 λεπτά

Η ταινία αποτελεί σύμβολο των ξέφρενων ρυθμών στην Αγγλία της δεκαετίας του '60 και έλαβε την 83η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που θεσπίστηκε από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Η Νταϊάνα Σκοτ (Τζούλι Κρίστι) είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δημοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ (Ντερκ Μπογκάρντ), με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει την οικογένειά του για εκείνη, αλλά η Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ώστε να μη διστάσει να τον απατήσει με άλλους. Η γνωριμία της με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ (Λόρενς Χάρβεϊ) την κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τη Νταϊάνα, η οποία ζει τους ξέφρενους ρυθμούς και την τρέλα της δεκαετίας του '60.

*Την Τζούλι Κρίστι την είδαμε και προ πέντε ετών στην ταινία «Ο Κανόνας της σιωπής» όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture